Σε ματς θρίλερ, οι Πειραιώτες νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 63-58 και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κορυφαίος ο Μιλουτίνοβ, «αυτοκτόνησαν» οι Πράσινοι στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 63-58 πολύ δύσκολα τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών, οι οποίοι θα συνεχιστούν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να είναι συναρπαστικοί.

Οι Πειραιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και παρότι βρέθηκαν να χάνουν 57-58, κατάφεραν να το γυρίσουν και να πάρουν μία σημαντική νίκη, η οποία σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα και τους δίνει ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Κορυφαίος της βραδιάς ήταν ο Μιλουτίνοβ με 12 πόντους, ενώ 12 είχε ο Πρίντεζης και 11 ο Σπανούλης. Για τον Παναθηναϊκός εξαιρετικός ήταν ο Μπουρούσης που είχε 13 με 11 ριμπάουντ, ενώ 16 είχε ο Ρίβερς και 9 ο Σίνγκλετον. Σε καλή μέρα για τους Πράσινους βρέθηκαν και οι Φώτσης – Καλάθης, ωστόσο στο φινάλε είχαμε τις κλασικές… τρέλες του Τζέιμς, που έκριναν και τον νικητή.

Τα τρίποντα του Πρίντεζη, οι άστοχες βολές και τα ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αποφασισμένος να σταθεί όρθιος μέσα στην «καυτή» ατμόσφαιρα του ΣΕΦ και βάζοντας την μπάλα κοντά στη ρακέτα, προσπάθησε να βρει σκορ από τους Σίνγκλετον και Μπουρούση. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν 0-2 και 2-4, όμως από εκεί και πέρα ξεκίνησε η… αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Με τον Σπανούλη να δημιουργεί και τον Πρίντεζη να «εκτελεί» (2/2 τρίποντα), οι Πειραιώτες κατάφεραν να… τρέξουν και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, καθώς γρήγορα έφτασαν στο 10-4 και στο 15-6. Το σημείο κλειδί στο ματς στα πρώτα λεπτά, ήταν οι πολλές άστοχες βολές και από τους δύο (2/6 και 2/7), αλλά και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο δεκάλεπτο πάντως έκλεισε στο 19-10, με τον Γιανγκ να ευστοχεί σε 2 βολές!

Αντεπίθεση με 10-0 σερί και εντυπωσιακό Φώτση

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο η εικόνα άλλαξε πολύ γρήγορα, για δύο λόγους. Πρώτον ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και μάζεψε ριμπάουντ και δεύτερον ότι βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι του Ολυμπιακού. Ο Ρίβερς ξεκίνησε «ζεστός» και με τρίποντο έκανε το 19-13, όμως αμέσως απάντησε ο Παπαπέτρου με τον ίδιο τρόπο, ενώ ο Ουότερς έκανε το 24-13.

Στο 12ο όμως λεπτό, ξεκίνησε η αντεπίθεση των Πρασίνων, οι οποίοι όχι μόνο μάζεψαν την διαφορά, αλλά κατάφεραν να περάσουν και μπροστά. Με ένα σερί 0-10 πλησίασαν στο 24-23, ενώ παρά τις βολές του Μίλουτίνοβ, ο εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ Φώτσης, έκανε με τρίποντο το 26-27! Παρόλα αυτά, με πόντους των Σπανούλη και Μιλουτίνοβ (πολύ καλός όσο ήταν στο παιχνίδι), ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, αν και ο Φώτσης τους το… χάλασε, κάνοντας το 35-33 με κάτι σαν BuzzerBeater(έμενε ένα δευτερόλεπτο).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 7/17 δίποντα (41%), 5/16 τρίποντα (31%), 6/10 βολές (60%), 22 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0 μπλοκ, 3 λάθη και πρώτο σκόρερ τον Πρίντεζη με οκτώ πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 10/24 δίποντα (41%), 3/11 τρίποντα (27%), 4/10 βολές (40%), 25 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 5 λάθη και πρώτο σκόρερ τον Ρίβερες με 10 πόντους και τον Μπουρούση στους 7.

Ο δημιουργός Σπανούλης και η απάντηση Καλάθη με… 9-0

Επιστρέφοντας στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε ήρεμος και προσηλωμένος στο πλάνο του Σφαιρόπουλου, που ήταν να… χτυπάει κοντά στο καλάθι με τους Μιλουτίνοβ και Πρίντεζη, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό πως μετά τα πρώτα άστοχα σουτ, έχασε και την ψυχραιμία του.

Ο Ολυμπιακός, με τον Σπανούλη να μην σκοράρει αλλά να μοιράζει ασίστ, κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και να φτάσει στο 45-38 στο 25ο λεπτό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πάλι να γυρίσει στο ματς, αν και έκανε πολλά λάθη στην επίθεση. Με τον Καλάθη να παίζει εξαιρετικές άμυνες και να δημιουργεί στην επίθεση, οι Πράσινοι όχι μόνο μείωσαν, αλλά έτρεξαν ένα σερί 0-9 και προσπέρασαν με τρίποντο του Ρίβερες για το 45-46 στο 28ο λεπτό.

Ακολούθησαν τρεις εύκολοι πόντοι του Σπανούλη (1/2 βολές και ένα δύσκολο δίποντο υπό πίεση, αλλά και η απάντηση του Καλάθη για το 48-48. Οι τελευταίες επιθέσεις όμως και από τις δύο ομάδες, στο τέλος της περιόδου, ήταν κάκιστες και ο μόνος που κατάφερε να ευστοχήσει (μετά από εντυπωσιακή τάπα του Μπιρτς) ήταν με δύσκολο σουτ ο Σίνγκλετον για το 48-50.

Η ψυχραιμία του Ολυμπιακού, ο κορυφαίος Μιλουτίνοβ και οι… τρέλες του Τζέιμς

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, παρακολουθήσαμε ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς οι Πράσινοι κυνήγησαν το ματς και ήταν έτοιμοι να το πάρουν, ωστόσο στο φινάλε… κλώτσησαν την ευκαιρία τους, κυρίως με τις τρέλες του Τζέιμς.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 53-50 με βολές του Μπιρτς, ο Τζέιμς και ο Μπουρούσης απάντησαν για το 53-54, ενώ ο Τζέιμς και πάλι έκανε το 53-56! Ο Πρίντεζης μείωσε σε 55-56, ωστόσο με εξαιρετικό δύσκολο καλάθι ο Μπουρούσης, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έκανε το 55-58. Κάπου εκεί όμως ήρθε το… μπλακ άουτ για το Τριφύλλι, καθώς ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις από τον Τζέιμς και τον Καλάθη, τη στιγμή που ο Μιλουτίβοβ με τέσσερις συνεχόμενους δικούς του παίκτες, πήρε το ματς. Ο Σπανούλης έγραψε με 2/2 το 63-58, που ήταν και το σκορ του πρώτου τελικού.

Παναθηναϊκός: Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13 (11ρ), Σίνγκλετον 9, Καλάθης 5, Ρίβερς 16, Τζέιμς 6, Φώτσης 5, Παππάς, Γκιστ 2, Γκάμπριελ 2.

Ολυμπιακός: Παπαπέτρου 5, Μιλουτίνοβ 12, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11 (10ασ), Γκριν 3, Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7.

Ολυμπιακός: 63 πόντοι, 18/39 δίποντα (46%), 5/25 τρίποντα (20%), 12/19 βολές (63%), 43 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 7 λάθη.

Παναθηναϊκός: 58 πόντοι, 18/47 δίποντα (38%), 5/18 τρίποντα (27%), 7/14 βολές (50%), 44 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 9 λάθη.

Πηγή: sportdog.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger