Πολλά φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη παρέμβαση.

Παρακάτω, αναφέρεται μία συνταγή για ένα ποτό που δρα ως φάρμακο και συνεισφέρει αποτελεσματικά στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Το ποτό αυτό ονομάζεται σκορδόγαλο, καθώς για την παρασκευή του είναι απαραίτητη η ανάμειξη σκόρδου με ζεστό γάλα.

Υλικά που χρειάζονται για την προετοιμασία του:

500 ml γάλα
10 σκελίδες ξεφλουδισμένου και ψιλοκομμένου σκόρδου
2/3 του κουταλιού του γλυκού ζάχαρη
250 ml νερού
Προετοιμασία:

Μέσα σε μία κατσαρόλα, χύστε το νερό και το γάλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά. Περιμένετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Διατηρήστε τη φωτιά σε μέτρια θερμότητα. Μη σταματάτε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να εξατμιστεί και να φτάσει στο 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Αποστραγγίστε και προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα. Το ποτό αυτό είναι καλύτερο όταν σερβίρεται ζεστό.

Ιδού τα οφέλη του σκορδόγαλου στην υγεία:

Άσθμα: Εάν καταναλώνετε τρεις σκελίδες σκόρδο κάθε βράδυ, θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του άσθματος.

Πνευμονία: Εάν καταναλώνετε σκορδόγαλο τρεις φορές ημερησίως, θα αντιμετωπίσετε επιτυχώς την πνευμονία.

Καρδιακά προβλήματα: Το ποτό αυτό συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης LDL, που είναι γνωστή και ως κακή χοληστερόλη. Επίσης, παρεμποδίζει την εμφάνιση θρόμβων και βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Εάν παρασκευάζετε το σκορδόγαλο με αποβουτυρωμένο ή χαμηλών λιπαρών γάλα, η αποτελεσματικότητά του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ως προς την αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων.

Θεραπεύει τον ίκτερο: Το σκόρδο συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση των ανεπιθύμητων τοξίνων από τον οργανισμό. Η ιδιότητά του αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το σκόρδο ενεργοποιεί τα ένζυμα του ήπατος. Το θείο είναι απαραίτητο στο ήπαρ για την αποτοξίνωση του οργανισμού και το σκόρδο είναι πολύ πλούσιο σε θείο. Το συστατικό αυτό είναι πραγματικός θησαυρός για το ήπαρ και συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος. Είναι πολύ πλούσιο σε αλλικίνη και σελήνιο. Επίσης, συμβάλλει στην αύξηση της ποσότητας της χολής και, ως εκ τούτου, στη μείωση της ποσότητας του λίπους στη ήπαρ. Εάν καταναλώνετε σκορδόγαλο για τέσσερεις/πέντε ημέρες, θα συμβάλετε στην αντιμετώπιση του ίκτερου.

Αρθρίτιδες: Εάν καταναλώνετε το σκορδόγαλο σε καθημερινή βάση, θα συμβάλετε στη μείωση των συμπτωμάτων των αρθρίτιδων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονών και των πόνων.

Αϋπνία: Το σκορδόγαλο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ύπνου χάρη στις κατευναστικές ιδιότητες και συστατικά του σκόρδου.

Βήχας: Το ποτό αυτό, σε συνδυασμό με τον κουρκουμά, είναι το πλέον κατάλληλο για την αντιμετώπιση του βήχα. Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικότατο ως προς τη θεραπεία του βήχα. Εάν προσθέσετε μέλι στο μείγμα, θα δημιουργήσετε ένα φανταστικό αποχρεμπτικό που θα σας απαλλάξει από το βήχα.

Φυματίωση των πνευμόνων: Το μείγμα αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό ως προς την αντιμετώπιση των ασθενειών του θώρακα. Το θείο που περιέχεται στο σκόρδο καθιστά αυτό το ποτό πολύ αποτελεσματικό ενάντια σ’ αυτήν την ασθένεια. Παρασκευάστε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα γραμμάριο σκόρδου, 240 ml γάλακτος και ένα λίτρο νερού. Βράστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να παραμείνει το ¼ της αρχικής ποσότητας. Καταναλώνετε το αφέψημα αυτό τρεις φορές ημερησίως.

Χοληστερόλη: Εάν καταναλώνετε ζεστό σκορδόγαλο συνεχώς για μία εβδομάδα, θα μειωθεί το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) (ή κακή χοληστερόλη) και θα αυξηθεί το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής περιεκτικότητας (HDL) στον οργανισμό σας.

Υγεία του πεπτικού συστήματος: Οι ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες του σκόρδου το καθιστούν πολύ αποτελεσματικό ως προς την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Το συστατικό αυτό επίσης ωφελεί και τους λεμφαδένες, καθώς συμβάλλει στη μείωση των τοξικών αποβλήτων από τον οργανισμό. Επιπλέον, το σκόρδο προκαλεί την έκκριση των πεπτικών υγρών και ανακουφίζει από διάφορα είδη διάρροιας.

Σεξουαλική ανικανότητα: Το σκορδόγαλο καταπολεμά αποτελεσματικά την ανικανότητα. Επίσης, η κατανάλωση βρασμένου σκόρδου συμβάλλει επιτυχώς στην καταπολέμηση της στειρότητας, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Ισχιαλγίες: Το σκορδόγαλο είναι αποτελεσματικό ενάντια στις ισχιαλγίες. Η κατανάλωσή του για μία χρονική περίοδο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμησή τους.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση του ιατρού σας, όπως αναφέρει το newsitamea. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Πηγή: kontranews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger