Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες πως η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, παρά τον αποκλεισμό του εμιράτου από τη Σαουδική Αραβία κι άλλα κράτη του Κόλπου.

Τη Δευτέρα, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος και Υεμένη διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Μεταξύ των κυρώσεων, οι τρεις χώρες του Κόλπου επέβαλαν το κλείσιμο των χερσαίων, ναυτιλιακών και αεροπορικών συνδέσεων με το Κατάρ, απαγόρευσαν τις υπερπτήσεις αεροσκαφών που ανήκουν σε εταιρείες του Κατάρ στον εναέριο χώρο τους.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διαπιστώσει ότι το Κατάρ στηρίζει την τρομοκρατία», τόνισε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την «πλήρη άρση» του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στο μικρό εμιράτο και κάλεσε την Σαουδική Αραβία να επιδείξει τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή, προάγωντας την ανάπτυξη καλών σχέσεων. «Έχω να διατυπώσω ένα αίτημα στην σαουδαραβική κυβέρνηση: Είστε η μεγαλύτερη χώρα στον Κόλπο, η πιο ισχυρή (?), πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμα της αδελφοσύνης, να τους ενώνετε όλους», υπογράμμισε ο ηγέτης του τουρκικού κράτους.

Ο Ερντογάν υπέγραψε το νομοσχέδιο που είχε εγκρίνει την Τετάρτη η τουρκική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με το οποίο δίνεται το πράσινο φως για ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, σε μια κίνηση στήριξης προς το καθεστώς της Ντόχα.

Πηγή: crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger