Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή κυκλοφορεί ένα άρθρο (το οποίο αναδημοσιεύεται συχνά πυκνά) πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανιψιός του Σ. Παττακού. 

Αυτό το οποίο γράφεται είναι πως η η αδερφή του Παύλου Τσίπρα (πατέρα του Αλέξη Τσίπρα) ήταν γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Δεν θα ασχοληθούμε με την ιστορία της Χούντας (είναι γνωστά αυτά) ωστόσο θα τονίσουμε πως ο Στυλιανός Παττακός ήταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολαΐδη από την οικογένεια στρατιωτικών Νικολαΐδη. Για να γίνει αντιληπτό ποια είναι η οικογένεια Νικολαΐδη θα αναφέρουμε πως ο Γεώργιος Νικολαΐδης (ο γνωστότερος όλων) διατέλεσε και υπουργός στην κυβέρνηση Μεταξά το 1938.



Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (1896)

Πιο συγκεκριμένα Το 1920 αποστάλθηκε στην Μικρά Ασία όπου διετέλεσε διοικητής της Βάσης Σμύρνης, αρχηγός του Πεζικού της ΙΙ Μεραρχίας στις επιχειρήσεις του Εσκή Σεχήρ, και μετά διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας στην εκστρατεία Άγκυρας. Το 1921 διορίστηκε υπασπιστής του Βασιλέα Κωνσταντίνου και ακολούθως του Βασιλέα Γεωργίου του Β΄. Αποστρατεύτηκε το 1922 με βαθμό αντιστράτηγου. Διετέλεσε υπουργός επί των Σιδηροδρόμων και Αυτοκινήτων στην Κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά από τις 12 Δεκεμβρίου 1938 ως τις 20 Απριλίου 1941.

Κανένα έγγραφο ή έστω στοιχείο δεν πιστοποιεί σχέση συγγενική (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας) του Αλέξη Τσίπρα με τον Στυλιανό Παττακό. 

Εκεί που φαίνεται πως ίσως υπάρχει σχέση με τη Χούντα είναι στο εξής.

Φαίνεται πως ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρας (μεγαλοεργολάβος) με δραστηριότητα στην περιοχή της Άρτας είχε ζητήσει να απομακρυνθεί η Μ.Ο.Μ.Α ώστε η εταιρεία του να λάβει το μονοπώλιο των έργων. 

Μάλιστα κυκλοφορεί και φωτογραφία που υποστηρίζει πως ο κύριος ανάμεσα στους Παττακό και Μακαρέζο είναι ο Παύλος Τσίπρας.


Η πραγματικότητα είναι πως ο εν λόγω κύριος είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβέρνησης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.


Για ποιο λόγο τα γράφουμε όλα αυτά. Δίχως αποδείξεις είναι εύκολο να γράφονται και να διαδίδονται διάφοροι αστικοί μύθοι στο διαδίκτυο. Το τι μπορεί ή δε μπορεί να ζήτησε ως επιχειρηματική "διευκόλυνση' δε μπορούμε να το πιστοποιήσουμε.

Θεωρούμε πως και κάτι μεμπτό να είχε κάνει ο πατέρας Τσίπρα στη Χούντα, χωρίς στοιχεία, είναι άδικο να διαδίδονται φήμες....

Πηγή: voicenews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger