Αν κάνετε δίαιτα, ξέρετε ότι, απ’ όλα τα γεύματα, το μεγαλύτερο στοίχημα είναι το βραδινό. Μην ανησυχείτε όμως. Με τις συνταγές που σας προτείνουμε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα το κερδίσετε.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, αποφασίζω να βάλω φρένο στο φαγητό και κάθε φορά συμβαίνει το ίδιο: Μπορεί να δαπανήσω χρόνο για να φτιάξω το σωστό πρωινό, έχω πάρω και ένα φρούτο μαζί μου για το δεκατιανό, να φάω το υπερυγιεινό και light μεσημεριανό μου, συνήθως κοτόπουλο ψητό με βραστά λαχανικά ή πλούσια σαλάτα, να είμαι υπόδειγμα μέχρι και το απόγευμα που θα ξαναφάω ένα υγιεινό σνακ ή ένα φρούτο και όοοοοολα αυτά για να έρθει το βράδυ και να ακυρώσω κάθε φιλότιμη προσπάθεια.

Το βράδυ είναι ύπουλο. Γιατί είναι η ώρα, εκεί γύρω στις 9 με 9:30 μ.μ. δηλαδή, που και έχετε γυρίσει από το γραφείο, και ίσως έχετε τελειώσει με τυχόν δραστηριότητες ή άλλες υποχρεώσεις και είστε έτοιμη να βουλιάξετε στον καναπέ και να απλώσετε τα πόδια στο τραπεζάκι. Και εκεί ο οργανισμός σας, μόνο και μόνο για να σας επιβραβεύσετε για τη σημερινή σας προσπάθεια ή την ενέργεια που δαπανήσατε στη δουλειά, θα ζητήσει ο,τι πιο λιπαρό μπορείτε να φανταστείτε: Από ένα αχνιστό μαγειρευτό κατσαρόλας μέχρι μπεργκεράκι ή καρμπονάρα. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που πρέπει και οφείλετε να επιστρατεύσετε και τη τελευταία σταγόνα της δύναμης της θέλησης σας και να πείτε ένα, ακόμα πιο αποφασιστικό από αυτό του Μεταξά, «Όχι».

Τι κάνετε αντί γι΄ αυτό; Μια βόλτα στο ψυγείο όπου και γκρεμίζατε ό,τι χτίζατε όλη μέρα, τρώγοντας ό,τι υπάρχει στα ράφια από λίγο.

Αν κάπου βρήκατε τον εαυτό σας σε αυτό που μόλις διαβάσατε αρχικά είστε πολύ φίλη μου και δεύτερον, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μας βρήκα λύση. Λύση; Λύσεις εννοούσα!

Εδώ στο bovary.gr, επειδή έχουμε βιώσει πολλά τέτοια βράδια η κάθε μια ξεχωριστά στο σπίτι της, έχουμε αναπτύξει και τις ανάλογες δικλείδες ασφαλείας. Ζήτησα λοιπόν από τη Νάνσυ Μητροπούλου, ειδική επί των βραδινών λιγούρων, να μου δώσει μερικές συνταγές που όντως τη βοήθησαν να τις νικήσει.

1. Πολύχρωμη σαλάτα με σος γιαούρτι

Μη σας αποκαρδιώνει το «σαλάτα». Η συγκεκριμένη είναι σαν κανονικό γεύμα. Μόνο που έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από αυτό!

Σε ένα μπολ βάζετε μαρούλι (όση ποσότητα εσείς θέλετε), 1 μεσαίου μεγέθους καρότο (τριμμένο), μισό αγγούρι σε ροδέλες, 1/4 αβοκάντο και (προαιρετικά) μια μικρή ντομάτα (κομμένη σε κύβους). Παίρνετε 30 γρ. κίτρινο τυρί της επιλογής σας (προτιμήστε μια εκδοχή πιο χαμηλή σε λιπαρά), το κόβετε σε κυβάκια και το ρίχνετε. Προσθέτετε μισή χούφτα κρουτόν (αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε 1 φρυγανιά). Για να φτιάξετε τη σος, ανακατεύετε 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.γ. μουστάρδα και 1 πρέζα πάπρικα.

Extra tips:
Προσοχή στο αλάτι. Τόσο το τυρί, όσο και η μουστάρδα στη σος περιέχουν επαρκή ποσότητα. Οπότε βάλτε όσο λιγότερο μπορείτε ή και καθόλου.
Μη παραλείψετε τη σος γιατί, δίνει «σώμα» στη σαλάτα και σχεδόν όλη τη νοστιμιά.


2. Πλούσια ομελέτα λαχανικών

Είναι η κλασική ομελέτα με μικρές παραλλαγές που την κάνουν πιο ελαφριά και πιο νόστιμη.

Για να τη φτιάξετε θα χρησιμοποιήσετε 1 αυγό και το ασπράδι ενός δεύτερου αυγού. Καθώς τα ανακατεύετε σε ένα μπολ, προσθέστε 3 κ.σ. φρέσκο γάλα. Κόψτε σε κύβους ή σε ροδέλες τα λαχανικά της επιλογής σας (αυτά μπορεί να είναι μισή πράσινη πιπεριά, 4-5 μανιτάρια, μισή ντομάτα, 2 κ.σ. καλαμπόκι) και ρίξτε τα μέσα στο μίγμα με τα αυγά. Προσθέστε 1 και 1/2 φέτα γαλοπούλα, 30 γρ. σκληρό τυρί της επιλογής σας, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Σε ένα τηγάνι, ρίξτε 1 1/2 κ.σ. λάδι και μόλις κάψει ελαφρώς ρίξτε το μίγμα. Ψήστε για 3-4΄ την κάθε πλευρά.

Extra tip:
Αποφύγετε να συνοδεύσετε την ομελέτα σας με ψωμί. Το γάλα, το τυρί και τα λαχανικά που περιέχει σας δίνουν επαρκή ποσότητα υδατάνθρακα για να νιώσετε χορτασμένη.



3. Η πιο υγιεινή πίτσα

Φτιάχνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά και το γευστικό αποτέλεσμα είναι ό,τι πιο κοντινό έχετε φάει σε πίτσα, αλλά εξαιρετικά light.

Πάνω σε μια φέτα μαύρο ψωμί του τοστ, απλώνετε 1 κ.σ. κέτσαπ, 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (από τη συσκευασία), λίγη ρίγανη και πιπέρι. Συνεχίστε τις στρώσεις βάζοντας μια φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί, 2 ροδέλες από ντομάτα και 1 ροδέλα πιπεριά. Τρίψτε ακόμα λίγο τυρί από πάνω, τοποθετήστε το σε μια λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Με το που φάτε την πρώτη μπουκιά, θα μας θυμηθείτε.

ΠΗΓΗ: pronews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger