«Οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο»
Ρωσικό δημοσίευμα στηλιτεύει με αιχμηρότατο τρόπο την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος από την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει την εντελώς διαφορετική πορεία της Τουρκίας που επεκτείνεται συνεχώς στα Βαλκάνια.
Αυτή η διαφορετική πορεία οδηγεί αναπόφευκτα σε σύγκρουση έχοντας την Ελλάδα δυστυχώς σε πολύ μειονεκτική θέση.
Με αφορμή την πρόκληση των Τούρκων με την διενέργεια ισλαμικής ανάγνωσης του Κορανίου στον Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας, γίνεται κριτική σε όλο το φάσμα της δράσης της κυβέρνησης στην ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά μετά το 1934 ακούστηκε ισλαμική προσευχή, στους τοίχους του Ιερού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, μια κίνηση που αποτέλεσε ένα γερό «χαστούκι» απέναντι στην Αθήνα από την Άγκυρα, η οποία δεν κρύβει τα ρεβανσιστικά σχέδιά της για την χώρα αυτή αναφέρει ρωσικό άρθρο .
Η λιποθυμία του Ερντογάν προχθές κατά τη διάρκεια πρωινής μουσουλμανικής προσευχής, αφιερωμένη στο τέλος της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανιού, σε ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα τζαμιά της Κωνσταντινούπολης, θεωρήθηκε από πολλούς ορθόδοξους ως ένα «σημάδι από πολύ ψηλά» για την ανίερη πράξη του να βεβηλώσει τον ιερότερο ναό της χριστιανοσύνης .
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποσχεθεί στα εκατομμύρια των πιστών Τούρκων μουσουλμάνων ότι στους τοίχους του ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας θα ηχήσουν ξανά μουσουλμανικές προσευχές, και η υπόσχεσή του εκπληρώθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την τουρκική τηλεοπτική εκπομπή.



Είναι χαρακτηριστικό ότι το περιστατικό αυτό στον Ιερό ναό της χριστιανοσύνης αποσιωπήθηκε προκλητικά από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία, ενώ καμία δήλωση δεν έγινε ούτε από τον οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ.Βαρθολομαίο.
«Μουγγό» έμεινε και το Βατικανό, το οποίο το 1923 είχε καταθέσει αίτηση για «δικαιώματα» στον Ιερό Ναό της Αγίας Σόφιας με το σαθρό πρόσχημα ότι πριν από την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είχε υπογραφεί στην Φλωρεντία η ανίερη « ένωση» των ορθοδόξων με τη Ρώμη.
Μόνο η επίσημη Αθήνα εξέφρασε την μεγάλη οργή της. Είναι γνωστό ότι ο ιδρυτής του τουρκικού εθνικισμού Κεμάλ Ατατούρκ το 1934, είχε διατάξει ο ιερός ναός να μετατραπεί σε μουσείο, το οποίο φυσικά ήταν πολύ δυσάρεστο για τους μουσουλμάνους , αλλά φαινόταν σαν μια τουλάχιστον συμβιβαστική λύση.
Μετά όμως από από περισσότερα από ογδόντα χρόνια, ακολούθησε μια τέτοια κραυγαλέα πρόκληση από ένα άλλο ηγέτη της Τουρκίας που αναμόχλευσε μια κατάσταση λίαν επικίνδυνη.
Η Άγκυρα δεν δίστασε να απαντήσει στην νότα της Αθήνας «για να αποδειχθεί μια συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, σεβόμενη την μακρά παράδοση του μνημείου».
«Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αντί να συγχαρεί τον τουρκικό λαό κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού επέλεξε να στρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία!» λέει η δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Αυτή δεν είναι η πρώτη παράλογη στάση από τους Τούρκους ως απάντηση λογικών παρατηρήσεων από την Αθήνα.
Έτσι, απαντώντας στις νόμιμες αξιώσεις της Αθήνας για το γεγονός ότι τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη στις αρχές Μαΐου παραβίασαν 141 φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδας πάνω από το Αιγαίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι και...τα ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν επίσης τον τουρκικό εναέριο χώρο, και ότι «το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας».
Πολύ πιο προκλητική εμφάνιση είχαμε από τον Τούρκο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Μουεζίνογλου Μεχμέτ, ο οποίος μετείχε στην αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον ίδιο τον Γιλντιρίμ , η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την ελληνική Θράκη, όπου από την εποχή της Τουρκοκρατίας ζει μέχρι σήμερα ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων μειονοτικών.
«Η Ελλάδα, μία χώρα της ΕΕ, αντιμετωπίζει τους μουσουλμάνους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε πολλούς τομείς: εκπαίδευση, εκλογικά δικαιώματα , εκλογή μουφτήδων, στον οικονομικό τομέα, και αυτό είναι πολύ απογοητευτικό» δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.
«Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ισχυρή στήριξη των 80 εκατομμυρίων του τουρκικού έθνους, το τουρκικό κράτος πιστεύει στη δύναμη του », δήλωσε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή οι Έλληνες αξιωματούχοι της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έπρεπε να εμπλακούν και σε άλλες σημαντικές περιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία, όπως για παράδειγμα, τη προετοιμασία της ετήσιας γκέι παρέλασης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου, έκαναν ξανά τις ίδιες παλινωδίες .
Λίγο πριν το «ιστορικό γεγονός» , ο πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της πρωτεύουσας ,αποκαλούσε τον εαυτό του υπερασπιστή των δικαιωμάτων όλων όσων την έχουν ανάγκη, και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αφορά μόνο τις νέες μητέρες, αλλά τους πρόσφυγες και τους τρανσέξουαλ.
Στην ίδια γραμμή ήταν και πολλοί εκπρόσωποι του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου πρώην υπουργού παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος «φημίζεται για τον «ενεργό αγώνα κατά της Ορθοδοξίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα», και ο οποίος πρότεινε τον διαχωρισμό κράτους και θρησκείας , δηλώνοντας (προκλητικότατα) ότι δεν υφίσταται καμία γενοκτονία των Ποντίων την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ίδια η γκέι παρέλαση υποστηρίζονταν επίσημα από 29 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και το Ισραήλ, και πραγματοποιήθηκε υπό το σύνθημα «Το πρόβλημα της παιδείας», διότι όπως ανέφεραν οι «διοργανωτές» το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνει την «διαφορετικότητα» και εξακολουθεί να υποστηρίζει τον θεσμό του γάμου που θεωρείται αποκλειστικά ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.
Επίσης, η ελληνική πολιτική ελίτ, όπως έχει ήδη ειπωθεί, συνέχισε να αγωνίζεται κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας με συνέπειες στην ίδια την ελληνική κοινωνία .
Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε ένας νόμος που επιτρέπει την χειροτονία ενός ιερέα για κάθε πέντε κληρικούς που παραιτούνται , ενώ όσοι τόλμησαν να παρακάμψουν αυτόν τον κανόνα, στερούνται αυτομάτως την πλήρη υποστήριξη του κράτους, δηλαδή μισθούς και σύνταξη .
Με την ευκαιρία, στην τελευταία έκθεση του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρονται τα δημοσιευμένα στοιχεία για τα εισοδήματα των Ιερέων καθώς και το γεγονός ότι οι ενορίες αποτελούνται από 8200 ιερείς, ενώ προκειμένου να καλυφθούν όλες οι πόλεις και τα χωριά της χώρας, χρειάζονται άλλοι 2.300 ιερείς .
Δηλαδή, σήμερα η έλλειψη των κληρικών στην ελληνική εκκλησία έχει ανέλθει σε ποσοστό 22%. Ως εκ τούτου, από αυτό το μέτρο υποφέρουν οι μικρές πόλεις και τα χωριά, όπου οι καμπάνες δεν χτυπούν και οι πιστοί δεν εκκλησιάζονται .
Την ίδια στιγμή ο Α. Τσίπρας είναι σταθερός στον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους . Επιπλέον, η κυβέρνηση της Αριστεράς αγωνίζεται για την εξάλειψη της ξενοφοβίας μεταξύ των Ελλήνων που βιώνει καθημερινά περιστατικά βίας .
Έτσι όπως μπορούμε να δούμε , καθώς η επίσημη Ελλάδα είναι ενεργά κατά των παραδοσιακών αξιών και της ορθοδοξίας , η γειτονική Τουρκία τηρεί ακριβώς αντίθετη πολιτική, ασκώντας παράλληλα μια λίαν επεκτατική πολιτική στα Βαλκάνια, διοργανώνοντας δεκάδες θρησκευτικές και εθνικές εορτές και κτίζοντας τζαμιά .
Το τι λάβει χώρα στην συνέχεια είναι εύκολα κατανοητό» καταλήγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr


πηγή: newsbomb.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger