Σε μια καταγγελία «κεραυνός» προχώρησε η Ρωσία σχετικά με τη συνεργασία της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ με τον ISIS στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, Sergey Surovikin , κατηγόρησε ανοιχτά τη συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία για συμπαιγνία με το Ισλαμικό Κράτος!

Η καταγγελία αφορά στη συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ των δυνάμεων της συμμαχίας και των ηγετών του ISIS σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές τους παραδίδουν αμαχητί κατοικημένες περιοχές που ελέγχουν, ενώ την ίδια στιγμή μετακινούνται σε άλλα πεδία μάχης εναντίον του συριακού Στρατού.

«Αντί να εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες, που είναι ένοχοι για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνικών πολιτών της Συρίας, η συμμαχία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μαζί με την ελεγχόμενη από αυτούς SDF κλείνουν κρυφές συμφωνίες με τους ηγέτες του ΙΚ».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο στρατηγός, υπό τον μανδύα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν με μυστικές συμφωνίες το Ισλαμικό κράτος για να ανακόψει τα συριακά στρατεύματα από την περαιτέρω προώθησή τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν παραιτήθηκαν από τον απώτερο στόχο τους που είναι η ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και η προσπάθεια ελέγχου της συγκεκριμένης περιοχής με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία. Και από τη στιγμή που η Ρωσία αποτελεί ανάχωμα σε αυτή την επιδίωξη, χρησιμοποιεί έμμεσους τρόπους για να τα καταφέρει.


Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του Surovikin τα συμμαχικά αεροσκάφη υπό τις ΗΠΑ μπλοκάρουν την προώθηση των συριακών δυνάμεων που μάχονται κατά του ISIS με επακόλουθο να δημιουργούνται απρόσιτες παραμεθόριες περιοχές στα σύνορα με το Ιράκ (σ.σ. περιοχή At Tanf) για το συριακό Στρατό.

«Αυτό αποτελεί παραβίαση του κυριαρχικού δικαιώματος της Συρίας να προστατεύσει τα σύνορά της», τόνισε.

Ο διοικητής εξέφρασε την ελπίδα ότι ο συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία θα λάβει μέτρα για να αποφευχθούν περαιτέρω επιθέσεις σε κυβερνητικές δυνάμεις και θα «συμμετάσχουν σε μια πιο ουσιαστική καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους στο έδαφος της Συρίας».

Ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Sergey Rudskoy, με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι, λόγω της δράσης της διεθνούς συμμαχίας, το ΙΚ στην Παλμύρα και στο Ντέιρ εζ Ζορ ενισχύονται με νέες ομάδες μαχητών, όπως μεταδίδει το TACC.

«Η συμμαχία κτυπά το συριακό στρατό και αφήνει ανεμπόδιστους τους μαχητές του ΙΚ από τις περιοχές που τους έχουν περικυκλώσει, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις ομάδες των τρομοκρατών στις περιοχές της Παλμύρας και του Ντέιρ εζ Ζορ. Θα ήθελα πραγματικά να τους ρωτήσω γιατί το κάνουν αυτό και ποιοι είναι οι πραγματικοί τους σκοποί».

Θυμίζουμε, ότι νωρίτερα υπήρξαν κατ’ επανάληψιν πληροφορίες για το ότι η SDF συμφώνησε με το ΙΚ να αφήσει τους μαχητές του χωρίς μάχη στη Ράκκα, ώστε οι τρομοκράτες να μπορέσουν να κατευθυνθούν στην περιοχή της Παλμύρας και να αντιπαρατεθούν εκεί με το συριακό στρατό. Η ρωσική αεροπορία, ως γνωστόν, ήδη έχει αποτρέψει τέτοιες απόπειρες εξόδου των μαχητών του ΙΚ.


el.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger