Μεταφορικό ελικόπτερο S-70 Blackhawk του τουρκικού Στρατού με 7 (κατ'άλλες πηγές 4) επιβαίνοντες κτυπήθηκε από βλήμα που εκτόξευσαν Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ, ενώ προσγειωνόταν σε προωθημένη βάση στην ορεινή περιοχή της Çukurca, στα σύνορα με το Ιράκ.

Το ελικόπτερο απέφυγε την ολική καταστροφή χάρη σε έναν απότομο ελιγμό του πιλότου που είδε την λάμψη από τη εκτόξευση μάλλον αντιαρματικού φορητού αμερικανικού βλήματος ΑΤ-4 το οποίο εκτοξεύθηκε από σημείο περίπου στο ύψος της πτήσης του ελικοπτέρου ανάμεσα στα βουνά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη της επαρχίας Hakkari, το τουρκικό ελικόπτερο δέχθηκε τα πυρά Κούρδων ανταρτών κατά την προσέγγιση σε ζώνη προσγείωσης στο όρος Güven. Κατάφερε να προσγειωθεί τα θραύσματα είχαν καταστρέψει τον ένα κινητήρα..Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και τελικά δύο άλλα ελικόπτερα του ιδίου τύπου μαζί με ένα AH-1 Super Cobra κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και να περισυλλέξουν πλήρωμα και επιβάτες..

Σημειώνεται ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ έχουν εξοπλιστεί  με αμερικανικά αντιαρματικά όπλα καθώς μόνο το τελευταίο τρίμηνο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 αντιαρματικοί εκτοξευτές ΑΤ-4 σε κρύπτες. Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε προσβολή τεθωρακισμένου οχήματος Kirpi στην περιοχή του Hakkari, το οποίο υπέστη διάτρηση με αποτέλεσμα το θάνατο του ΕΠΟΠ Λοχία Nejat Yaman και τον τραυματισμό 6 επιβαινόντων, ενώ τις πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες κατά στρατοπέδου της 39ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο όρος Amanos της Αντιόχειας.

ΠΗΓΗ: pronews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger