Ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο έχουν στήσει οι ελληνικές αρχές σε ανοικτή γραμμή με τη Europol και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη Ευρωπαίων ή μη πολιτών που έχουν περάσει τη λεπτή κόκκινη γραμμή του ISIS.

Σήματα με τα ονόματα και τις φωτογραφίες πιθανών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, «δεύτερη γραμμή ελέγχου» στα αεροδρόμια και τα λιμάνια με ειδικές συνεντεύξεις ανίχνευσης τζιχαντιστών, ακόμη και έκδοση ειδικού εγχειριδίου αναγνώρισης τζιχαντιστών περιλαμβάνει το σχέδιο.

Έτσι μ' ένα βιβλιαράκι χρώματος μπλε στην τσέπη κυκλοφορούν πλέον οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και οι συνάδελφοί τους στην Άμεση Δράση, με τη βοήθεια του οποίου θα εντοπίζουν από εδώ και στο εξής υπόπτους για εξτρεμισμό, εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και επικίνδυνους τζιχαντιστές στην ελληνική επικράτεια. Και φυσικά τα μέτρα στην Πάτρα είναι αυξημένα, καθώς οι αρχές θεωρούν πως το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας «προσφέρεται» για ευκολότερη πρόσβαση των τρομοκρατών στην δύση, όπως άλλωστε είχαν πράξει και στο παρελθόν (βλέπε τζιχαντιστές στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών και του Παρισιού).

Παράλληλα αναλύοντας κάθε δεδομένο από το δαιδαλώδες δίκτυο πληροφοριών που έχουν στήσει στα κέντρα υποδοχής, φιλοξενίας και κράτησης προσφύγων και μεταναστών και έχοντας ανοικτή την ατζέντα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών και παραστάσεων του καλοκαιριού οι αρχές ασφαλείας της Ελλάδας στήνουν ένα δίχτυ αποτροπής πιθανών εξτρεμιστικών ενεργειών από τζιχαντιστές. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για τέτοιου είδους χτυπήματα στη χώρα μας εντούτοις τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και για το λόγο αυτό εδώ και δύο μήνες οι έρευνες έχουν εντατικοποιηθεί σε όλες τις δομές και έχουν ερευνηθεί χωρίς να έχει προκύψει κάτι τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις ύποπτων ατόμων.

Από την ώρα που έκλεισαν τα σύνορα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2016 και περισσότεροι από 60.000 μετανάστες εγκλωβίστηκαν στο ελληνικό έδαφος δημιουργήθηκαν υπόνοιες ότι ίσως κάποιοι προσπαθήσουν να στρατολογήσουν απελπισμένους και παράλληλα φανατικούς μουσουλμάνους για να δημιουργήσουν «μοναχικούς λύκους».

Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η Αστυνομία

Αλλαγές στο ντύσιμο, γενειάδα, ξυρισμένο κεφάλι, τατουάζ, είναι, μεταξύ άλλων, στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης, που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών ώστε να διακρίνουν σε πρώιμο στάδιο αποκλίνουσες συμπεριφορές, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού στον προθάλαμο της τρομοκρατίας.

Ειδικό κεφάλαιο αποτελεί η αναγνώριση συγκεκριμένων συμβόλων από τα υπηρεσιακά στελέχη είτε ως τατουάζ είτε αποτυπωμένα σε έγγραφα. Σε αυτή την έγχρωμη λίστα περιλαμβάνονται τα σύμβολα της εγχώριας και ισλαμιστικής τρομοκρατίας καθώς και άλλα σύμβολα, όπως το πεντάκτινο αστέρι, που χρησιμοποιούν κάποιες κομμουνιστικές οργανώσεις και συμβολίζει τα 5 δάκτυλα του εργάτη, η σβάστικα, άλλα ναζιστικά σύμβολα, σειρά αριθμών, όπως ο αριθμός 88, που, σημαίνει «Heil Hitler» ή ακρωνύμια, όπως η λέξη, «Orion», που θα πει, «η φυλή μας είναι το έθνος μας».

Πηγή:crashonline.gr/dete
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger