Έγγραφο-βόµβα αποκαλύπτει ότι η Αγκυρα, µε την ανοχή της κυβέρνησης, έχει απαγορεύσει από τον περασµένο Οκτώβριο τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο των ιπτάµενων ραντάρ (AWACS) του ΝΑΤΟ από Ελλάδα και Ιταλία προς Τουρκία και αντιστρόφως.


Παράλληλα, δεν επιτρέπει τη χρήση των στρατιωτικών µας αεροδροµίων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα ∆ωδεκάνησα, αλλά και των κυπριακών αεροδροµίων, πλην εκείνου της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι. Ταυτόχρονα, επεκτείνει τον χώρο της τουρκικής περιοχής ευθύνης για Ερευνα-∆ιάσωση σχεδόν στο… µισό Αιγαίο!

Το έγγραφο, που είναι χαρακτηρισµένο ως «εµπιστευτικό», απεστάλη στις 20 Μαΐου από το ΓΕΕΘΑ προς το υπουργείο Εξωτερικών και αποκαλύπτει ουσιαστικά πως η Τουρκία έχει µετατρέψει το Αιγαίο σε «γκρίζα ζώνη» για τα αεροσκάφη τύπου AWACS.

Την ίδια ώρα, παρά τις διαδοχικές παρεµβάσεις που έχουν γίνει στο ύψιστο στρατιωτικό επίπεδο (καθώς έχει ασχοληθεί προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης), αλλά και µια «προφορική αναφορά» από τον υπουργό Αµυνας, Πάνο Καµµένο, προς τον διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Βορειοατλαντική Συµµαχία υιοθετεί πλήρως τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις.

Πηγή: Παραπολιτικά, crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger