Νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7- 6,8 ρίχτερ, περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τη σεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ που έγινε στη Μυτιλήνη,


το μεσημέρι της Δευτέρας (12.06.2017). Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στη Σμύρνη, με τους Τούρκους σεισμολόγους να τονίζουν πως… τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Όπως τονίζει ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ÖvgünAhmetErcan: “Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που… περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 ρίχτερ. Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα”.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής LeventGülen αναφέρει πως “είμαστε τυχεροί που ο σεισμός έγινε στη θάλασσα διαφορετικά θα ήταν χειρότερα και σίγουρα θα είχαμε καταστροφές” (σ.σ. Στην Τουρκία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως συνέβη στη Μυτιλήνη).

Ο καθηγητής OğuzGündoğdu τονίζει πως “περιμέναμε αυτόν τον σεισμό. Για μήνες, γίνονταν συνεχώς σεισμοί στην περιοχή, όπως στο Κουσάντασι. Σίγουρα, αναμένονται πολλοί μετασεισμοί”. Ο καθηγητής ŞerifBarış επισήμανε ότι «θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί, έντασης μεγαλύτερης των 6 ρίχτερ. Εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 ρίχτερ”.

πηγή:crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger