Στο 1982 μας γυρνάνε οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θέτει ως ορό για την επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια τη σύμφωνη γνώμη του Πρυτανικού Συμβουλίου στο οποίο θα υπάρχει και ένας εκπρόσωπος φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου, μετατρέπονται σε master τα 5ετούς φοίτησης πτυχία των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Τμημάτων, καταργούνται τα Συμβούλια Διοίκησης, στο Πρυτανικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φοιτητών οι οποίοι ωστόσο δεν θα ψηφίζουν για την εκλογή των οργάνων διοίκησης, στις πρυτανικές εκλογές οι αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, το πρυτανικό συμβούλιο θα είναι αρμόδιο και για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ όσον αφορά στα μεταπτυχιακά, επιτρέπονται τα δίδακτρα, η κοστολόγησή τους όμως θα πρέπει να αιτιολογείται. 

Τέλος, ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας θα έχει το δικαίωμα κατάργησης, συγχώνευσης ή δημιουργίας τμήματος «για επιστημονικούς λόγους».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί αύριο σε δημόσια διαβούλευση πριν την κατάθεσή του στη Βουλή


Πηγή: crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger