Μια πραγματικά τρομακτική αναφορά που παρουσιάστηκε στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο κάνει λόγο για επικείμενο σείσιμο της τάξης των 7 ρίχτερ στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια να καταρρεύσει αμέσως το 15% τον κτιριακών κατασκευών, ενώ περίπου 600 χιλιάδες σπίτια θα σωριαστούν σε ερείπια.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, αυτές τις μέρες έχει παρουσιαστεί στον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Mehmet Özhaseki, μια αναφορά που αναφέρει ότι σε επικείμενο σεισμό περίπου το 15% της Πόλης θα γίνει ερείπια, με ανυπολόγιστη ανθρωπιστική και οικονομική καταστροφή.


Μάλιστα σε πρώτη εκτίμηση οι συνέπειες από μια τέτοια καταστροφή υπολογίστηκαν σε 180 δις τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 45-46 δις ευρώ. Όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, εδώ μιλάμε για δεκάδες, ακόμα και για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.


Ήδη η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει σχέδια αντιμετώπισης μιας τέτοιας επικείμενης καταστροφής και αποφασίστηκε να μελετηθεί η οργάνωση ειδικών ομάδων που θα σπεύσουν άμεσα σε πρώτη φάση στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή:Nikosxeiladakis
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger