Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Υπάρχουν καταστάσεις συνείδησης που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες συνθήκες, τότε μπορούμε να διακρίνουμε ανώτερες μορφές ύπαρξης. Σε τέτοιου είδους εμπειρίες βασίζεται η απόκρυφη επιστήμη.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πορεία προς την Αλήθεια, που είναι έργον κινούμενο κι όχι στατικό.

Τα φαινόμενα έχουν προέκταση έως το Αόρατο κι είναι αλληλοεξαρτώμενα μεταξύ τους δίχως υπόσταση. Ας θυμηθούμε τους αρχαίους Έλληνες σοφούς που δίδασκαν ότι : " Όλα είναι φθαρτά και μεταβλητά, εκτός από το νόμο της μεταβολής"...!!!

Κάθε φορά το αίτιον δημιουργεί το φαινόμενο κι όταν το φαινόμενο εμφανιστεί το αίτιο πεθαίνει, με την σειρά του το φαινόμενο θα γίνει αίτιο για άλλο φαινόμενο για να πεθάνει κι αυτό με την σειρά του. Έτσι συνεχίζεται η αλληλουχία στον κύκλο των φαινομένων στο κενό, που το κενό μόνο κενό δεν είναι, αλλά πλήρη ενεργειακή παρουσία...!!!
Ακριβώς στο σημείο αυτό να θυμίσουμε το λόγια του Ιησού Χριστού: "Αν ο κόκκος σίτου δεν πέσει στην γη και δεν πεθάνει δεν μπορεί να φέρει καρπούς..."!!

Κι ας μην ξεχνάμε τα πάντα κινεί η δύναμη της Αγάπης!!!

Η απόκρυφη επιστήμη με την σωστή έννοια της εξετάζει την ροή της συνείδησης. Ο ανθρώπινος νους είναι ο αγωγός όπου μέσα του ρέει η συνείδηση με την ώθηση της σκέψης. Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται γιατί αυτό θα κάνει πράξη.
Όταν ενώνονται η σκέψη και η συνείδηση η ροή κυκλοφορεί ελεύθερα στο κύκλωμα. 
Αν το αποτέλεσμα θα είναι καλό ή κακό εξαρτάται από το πως χρησιμοποιείται η γνώση και η δύναμη που συνθέτουν τα δυο άκρα του κυκλώματος.

Δηλαδή η  δύναμη της σκέψης ωθεί την συνείδηση προς τις δυνάμεις του φωτός ή του σκότους.

Ο σωστός αποκρυφισμός κι όχι ο ψευτοαποκρυφισμός δεν προσφέρεται για προβληματικούς, ούτε για απογοητευμένους, που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην βαρετή καθημερινότητα. 
Ο αποκρυφιστής είναι μαχητής που δίνει μάχη με κάθε σκοτάδι και, πρώτα από όλα με το δικό του σκοτάδι, για να αποκτήσει τις αρετές του πολεμιστή του Φωτός...!!



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger