Oι Γερμανοί παρακολουθούσαν στην Ελλάδα τους πάντες: υπουργεία, κόμματα, τη Βουλή, τις Ενοπλες Δυνάμεις, πρεσβείες ακόμα και ερευνητικά κέντρα και επιστήμονες, όπως αποκαλύπτει νέο ντοκιμαντέρ του Vice.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που επικαλείται τα στοιχεία που έφερε στο φως το ντοκιμαντέρ, αναφέρεται ότι τα δεδομένα κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κρατική κατασκοπία σε βάρος της Ελλάδας επί σειρά ετών.

Πηγή, που δεν κατονομάζεται – για ευνόητους λόγους-, έδειξε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Vice στοιχεία από τη φερόμενη ως λίστα παρακολούθησης της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND. Ελληνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί, φαξ και email φαίνεται ότι μπαίνουν στη λίστα από το 2000 έως το 2006, δεν φαίνεται όμως αν και πότε σταμάτησαν να βρίσκονται σε αυτή.

Στη λίστα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Vice, εντοπίστηκαν τηλέφωνα από τη Βουλή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το υπουργείο Εξωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Δημόσιου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (από το 2001 άρχισαν να το παρακολουθούν!) το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερες από δέκα πρεσβείες στην Αθήνα (μεταξύ των οποίων, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ιταλίας) τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, τη Διεύθυνση Προμηθειών του ΟΤΕ (κρατικός ακόμα τότε), τη ΔΕΗ, τον Δημόκριτο, καθώς και από δύο Ελληνες επιστήμονες, ο ένας εκ των οποίων ειδικός σε θέματα τεχνολογίας μαχητικών αεροσκαφών, που πέρασε και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας!



Mάλιστα, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκάλυψε τον Απρίλιο του 2017 ότι η BND μετά το 2002 παρακολουθούσε ακόμα και τα γραφεία της Interpol σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Μάρτιν Κνόμπε μίλησε στην κάμερα και δεν μάσησε τα λόγια του: «Μπορέσαμε να δούμε υλικό που έδειχνε στόχους της BND, όπως στόχους κατασκοπίας, μερικές χιλιάδες στόχους ανά τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε σχετικά με τη χώρα μας:

«Βρήκαμε αρκετούς στόχους στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μέρος της ελληνικής Βουλής, νομίζω την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ανακαλύψαμε ότι είχαν στοχεύσει πρεσβείες στην Ελλάδα, όπως την πρεσβεία της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Φινλανδίας. Επίσης, παρακολουθούσαν κάποιους αριθμούς από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και κάποιους από το υπουργείο Εσωτερικών».

Το 2002 η BND και η αμερικανική NSA είχαν συμφωνήσει να συμπράξουν στην υποκλοπή και την ανταλλαγή δεδομένων μέσω διαδικτυακών και τηλεφωνικών επικοινωνιών στη Γερμανία.

Πηγή: real.gr, indicator.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger