Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον για τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως όλα δείχνουν η αλαζονεία που επιδεικνύει αναμένεται να οδηγήσει την Τουρκία σε καταστροφικά… μονοπάτια.


Την εντυπωσιακή άποψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, παρά την μεγάλη δημοτικότητα που έχει στο εσωτερικό της χώρας του με τις συγκρουσιακές επιλογές στην εξωτερική και στην γενικότερη πολιτική του δεν θα αντέξει στις αυξανόμενες πιέσεις και θα προκαλέσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την ανατροπή του, εκφράζει σε αποκλειστικό της άρθρο η ρωσική εφημερίδα, Pravda, (31/7).

Το άρθρο που επιγράφεται χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα είναι, «thenextcountryfora «proxyandlongwar» oftheTransnationalElite», αναλύει τις συνθήκες με τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος θα οδηγήσει την χώρα του σε αλλεπάλληλες και ατελείωτες πολεμικές αναμετρήσεις, ενώ η πολιτική του να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές εδώ και δεκαετίες συμμαχίες της Τουρκίας, θα του στοιχήσει ακόμα και την βίαια ανατροπή του.

Η τελευταία του πρόκληση, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά από τους δυτικούς συμμάχους του, (η Τουρκία εξακολουθεί να είναι βασικό μέλος του ΝΑΤΟ), είναι η εντυπωσιακή στροφή του στα ρωσικά οπλικά συστήματα, γεγονός που έχει ήδη στρέψει πολλά πυρά εναντίον του. Παράλληλα και το σχέδιο του ρωσικού αγωγού, southstream, έχει προκαλέσει την έντονη οργή του αμερικανικού βαθέως κράτους.

Το μεγάλο «όργανο» της πολεμικής κατά του Ερντογάν, όπως υποστηρίζει η ρωσική εφημερίδα, είναι οι Κούρδοι, που συνεχώς ενισχύονται και από τις ΗΠΑ και από το Ισραήλ. Οι ίδιοι οι Κούρδοι γνωρίζουν καλά ότι έχουν γίνει το όργανο κατά του Τούρκου προέδρου, αλλά οι ίδιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να προωθήσουν με κάθε τρόπο τα σχέδια τους για ανεξάρτητη κουρδική εστία μέσα στην Τουρκία.

Όσον αφορά την ίδια την Ρωσία, όπως εκτιμά η Pravda, η Μόσχα παρακολουθεί βέβαια με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και θα λέγαμε το κάνει με «ικανοποίηση», καθώς και στον Ερντογάν δεν μπορεί να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη παρά την τελευταία ρωσοτουρκική προσέγγιση, αλλά και η κατάσταση με την Δύση και το ΝΑΤΟ γίνεται όλο και πιο προβληματική. Επομένως την εξυπηρετεί ούτως ή άλλως μια σύγκρουση μεταξύ τους.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger