Το FBI απελευθερώνει έγγραφα του Νίκολα Τέσλα που αποκαλύπτουν συναρπαστικές λεπτομέρειες

Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από το FBI αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων για το όπλο δέσμης που είχε εφεύρει ο Νίκολα Τέσλα. Η παρτίδα των εγγράφων που διατίθεται αποκαλύπτει επίσης, ότι ο Τέσλα δεν πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943 όπως πίστευαν παλαιότερα, αλλά μια ημέρα αργότερα, στις 8 Ιανουαρίου.

Το FBI έχει αποχαρακτηρίσει μια σειρά από άκρως απόρρητα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το γραφείο μετά το θάνατο του Τέσλα, επιβεβαιώνοντας μια μακράς διαρκείας θεωρία συνωμοσίας ότι το FBI είχε στην πραγματικότητα υψηλό ενδιαφέρον για την εργασία του, και ότι κατασχέθηκε σχεδόν όλη η δουλειά του για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Πολύ καιρό περιμέναμε τον αποχαρακτηρισμό των εμπιστευτικών εγγράφων που είχε στην κατοχή του το FBI. Τώρα, χάρη στο νόμο περί ελευθερίας της πληροφορίας, πολλές θεωρίες συνωμοσίας έχουν επιβεβαιωθεί, και οι νέες λεπτομέρειες για τον Τέσλα και τις εφευρέσεις του, έχουν έρθει στο φως.

73 χρόνια πέρασαν για να κυκλοφορήσει τελικά το FBI τα έγγραφα για το κοινό. Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να μάθουν τα πάντα για το Tesla Death Ray, μια συσκευή που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε, και δεν ήταν απλά μια θεωρία συνωμοσίας, όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν στο παρελθόν.

Η εργασία του Tesla και το φουτουριστικό όραμα για το μέλλον, τον έκανε έναν στόχο, όχι μόνο του FBI, αλλά σχεδόν για όλες τις κρατικές υπηρεσίες.

Όταν ο Νίκολα Τέσλα πέθανε στις 7 Γενάρη του 1943, (αν και τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα προτείνουν ότι ο Τέσλα απεβίωσε την ακόλουθη ημέρα) κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, το FBI έσπευσε να καταλάβει σχεδόν δύο πλήρη φορτηγά της εργασίας του, προκειμένου να αποφευχθεί να πέσουν οι εφευρέσεις του στα χέρια του εχθρού.


Μεταξύ άλλων, τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι το FBI είχε σχεδιασμό για τη σύλληψη του ανιψιού του Τέσλα, Sava Kosanoci, ο οποίος ήταν κάποτε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας.

Μεταξύ των δημοσιευμένων αρχείων, θα βρείτε μια επιστολή προς τον Έντγκαρ Χούβερ, τον πρώτο διευθυντή του FBI, τονίζοντας τη σημασία ενός άρθρου στο οποίο ο Τέσλα μιλά για την ακτίνα θανάτου  και πόσο «ζωτικής σημασίας» είναι για τις μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης ότι ο ανιψιός του, Σάσα Κοσάνοβιτς προσπάθησε να πάρει τα αρχεία και τα σχέδια του Τέσλα, και το FBI τον κατηγόρησε για διάρρηξη και θέλησε να τον συλλάβει φοβούμενο ότι οι πληροφορίες  θα διαβιβάζονταν στον εχθρό.

Είναι ενδιαφέρον, ότι ο προστατευόμενος του Τέσλα, Boyce Fitzgerald μίλησε με έναν από τους Αμερικανούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και είπε ότι ο Τέσλα είχε τελειοποιήσει σημαντικά πειράματα ένα μήνα πριν το θάνατό του. Ανέφερε επίσης ότι είχε μιλήσει με τον Τέσλα για ένα επαναστατικό νέο σχέδιο για μια «φουτουριστική» τορπίλη.

Ωστόσο, τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το FBI αποκάλυψαν συναρπαστικές λεπτομέρειες. Μεταξύ των εγγράφων είναι και μια επιστολή που γράφτηκε, η οποία μιλά για τις εφευρέσεις του Τέσλα και μια μηχανή που έγινε το 1950 μετά από μελέτη των σχεδίων του, η οποία μας επέτρεψε να επιτύχουμε  τη «διαπλανητική επικοινωνία» και την «επικοινωνία με διαστημόπλοια»

Δείτε εδώ τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από το FBI


Πηγή: Αποκάλυψη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger