Εκατοντάδες μαχητές από τις διασκορπισμένες ομάδες του ISIS στη Συρία έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά σύνορα της επαρχίας Ιντλίμπ προκειμένου να περάσουν στην συνέχεια στην Ελλάδα.

Αυτό αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, επικαλούμενα τουρκικά ΜΜΕ που επισημαίνουν ότι επίκειται η διέλευσή τους στη χώρα προκειμένου να πάνε στις «οικογένειές» τους στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.


Μάλιστα ένας παρατηρητής για τη Μέση Ανατολή, ο Μάρτιν Τσούλοφ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι ορισμένοι εξτρεμιστές από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκονται, ήδη, σε τουρκικές πόλεις, αφού πλήρωσαν για τη μεταφορά τους 2.000 δολάρια σε διακινητές.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός 26χρονου από τη Σαουδική Αραβία, τον Αμπού Σαάντ, που διέφυγε στα τέλη Αυγούστου, περίπου 300 εξτρεμιστές από την ISIS βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ που προτίθενται να μεταβούν στην Τουρκία για να μετακινηθούν κατόπιν μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Ο συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Τζιλ ντε Κερκόβε, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ ότι στο Ιράκ και τη Συρία στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών της ISIS βρίσκονται 2.500 από την Ευρώπη, «αυτό απαιτεί μια πολύ ισχυρή συνεργασία των μερών του διεθνούς συνασπισμού σε περιοχές κινδύνου».

Το θέμα είναι, ότι σε περίπτωση που περάσουν στην Ελλάδα οι ελληνικές αρχές θα τους κρατήσουν προκειμένου να μην φύγουν στην Ευρώπη, ενώ ήδη έχουν σε εξέλιξη σχέδιο αναγκαστικής μονιμοποίησης και νομιμοποίησης, αλλοδαπών μουσουλμάνων.

πηγή: pronews.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger