Όλα τελείωσαν με τους S-400 και οριστικά παραδίδονται στην Τουρκία καθώς επισήμως πλέον η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση». 


Η δήλωση δεν έγινε από κάποιο τυχαίο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης αλλά από τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου αρμόδιου για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

«Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί και είναι έτοιμο προ υλοποίηση. Γνωρίζετε ότι οι S-400 είναι ένα από τα πλέον πολύπλοκα συστήματα, που αποτελείται από ένα σύνολο τεχνολογικών μέσων και συνεπώς στην περίπτωση αυτή υπάρχουν πολλά ευαίσθητα σημεία. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται ως προς το εν λόγω συμβόλαιο ανταποκρίνονται στα στρατηγικά μας συμφέροντα. Σε σχέση με αυτό κατανοούμε πλήρως την αντίδραση μερικών δυτικών χωρών , οι οποίες επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία».

Ο Κόζιν αναφέρει ότι οι S-400 είναι δυνατόν να αποκτηθούν και απο άλλες χώρες:

«Είναι χώρες – όπως είπε – της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και μερικά κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ). Υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων και από μια σειρά χώρες που δείχνουν ενδιαφέρον για το σύστημα αυτό (των S-400 -σ.σ)»

Ωστόσο όπως επεσήμανε ο Κόζιν «πρόκειται για ένα πολύ ακριβό σύστημα, το οποίο δεν έχουν την δυνατότητα να το αποκτήσουν όλοι, τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί αυτή τη στιγμή για τα συστήματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι βιομηχανίες που τα παράγουν να έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας».

Σημειώνεται ότι όπως δημοσίευσε το pronews.gr o ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είχε αναγγείλει ότι «η Τουρκία κατέβαλε στην Ρωσία την προκαταβολή για την προμήθεια των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 Triumph»

Αυτό συνέβη στις αρχές Αυγούστου, (η Daily Sabah, δημοσιεύει για πρώτη φορά μια συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατά την μετάβασή του στην Αστάνα για τις συνομιλίες σχετικά με το συριακό με την Ρωσία και το Ιράν) και μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος είπε αναφορικά με τις πιέσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να μην προχωρήσει η Τουρκία στην προμήθεια των S-400 ότι "Αφού το θέλουμε εγώ και ο πρόεδρος Πούτιν θα γίνει".

πηγή: stoxos.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger