Υπάρχει φόβος τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά όχι από… εγχώριους τρομοκράτες. Η Αθήνα ψάχνει τρόπους να οχυρωθεί και παίρνει μέτρα όπως όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις υπό τον φόβο χτυπήματος από ακραίους ισλαμιστές.


Πρώτα ήταν η Νίκαια της Γαλλίας, ύστερα ακολούθησε το χτύπημα στο Βερολίνο. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν βαριά φορτηγά. Η Αθήνα πλέον φοβάται ότι από τη στιγμή που οι τρομοκράτες πέρασαν στην χρήση και μικρότερων οχημάτων, όπως αποδείχθηκε στο Λονδίνο και κυρίως στη Βαρκελώνη, ο κίνδυνος έχει επεκταθεί παντού.

Δεν είναι όμως μόνο η Αθήνα, ήδη μεγάλες τσιμεντένιες “γλάστρες” έχουν τοποθετηθεί σε πόλεις όπως το Τορίνο, ενώ “οχυρωματικά” έργα κάνουν και πόλεις όπως το Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ.

Ο φόβος έχει φωλιάσει για τα καλά στην Ευρώπη και φαίνεται ότι οι τρομοκράτες πέτυχαν τον σκοπό τους.

Εκτός από τις μεγάλες πρωτεύουσες κρατών τα οποία μετέχουν σε πολέμους κατά των ισλαμιστών ή έχουν στρατεύματα σε εμπόλεμες ζώνες μουσουλμανικών κρατών, το χτύπημα στη Βαρκελώνη σε συνδυασμό με εκείνο στην Καμπρίλς έδειξαν ότι δεν είναι μόνο οι πρωτεύουσες.

Στο στόχαστρο μπαίνει κάθε σημείο με μεγάλη κίνηση, όπως αυτά που συγκεντρώνουν πολλούς τουρίστες.

Είναι στόχος η Αθήνα;

Η Ελλάδα μπορεί σε καμία περίπτωση να μην κατηγορείται για “ιμπεριαλιστική επέμβαση” εναντίον κάποιας χώρας του μουσουλμανικού κόσμου. Είναι όμως μέλος του ΝΑΤΟ και μετέχει σε αρκετές στρατιωτικές αποστολές, έστω και με υποστηρικτικό ρόλο, ενώ παράλληλα γίνεται χρήση των αμερικανικών βάσεων για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή…

Τα στοιχεία αυτά είναι ίσως αρκετά για να στοχοποιηθεί και η χώρα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται τα αρρωστημένα μυαλά των φανατικών.

Το ερώτημα είναι λοιπόν είναι εάν είναι στόχος και η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα.

Την απάντηση έχουν ίσως οι ειδικοί, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις ότι ίσως οι ειδικοί έχουν κάποια στοιχεία που τους κάνουν να ανησυχούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” στο πλαίσιο του νέου επικαιροποιημένου μνημονίου μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δήμου Αθηναίων που υπεγράφη στα τέλη Ιουνίου και θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη του Σεπτέμβρη συζητήθηκε και η τοποθέτηση εμποδίων περιμετρικά του εμπορικού τριγώνου της Πρωτεύουσας.

Επίσημα το θέμα αφορά στην παράνομη στάθμευση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, επί της ουσίας πρόκειται για σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικής επίθεσης ανάλογης με εκείνες σε Νίκαια, Βαρκελώνη, Βερολίνο κλπ.

Μπάρες, κολονάκια και … μπάλες!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έλεγχος στα βυθιζόμενα κολονάκια που είχαν τοποθετηθεί την περίοδο Αβραμόπουλου. Φάνηκε όμως ότι επί της ουσίας είναι εκτός λειτουργίας και έτσι οι υπεύθυνοι στρέφονται τώρα σε άλλες λύσεις.

Σταθερά εμπόδια όπως μπάρες ή τσιμεντένιες “μπάλες” εξετάζονται ως μια λύση…

πηγή: crashonline.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger