Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει μία πρόσφατη έκθεση των «ειδικών» υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κάνει λόγο για κηρύγματα μίσους σε άτυπους χώρους προσευχής των μουσουλμάνων στην Αττική, ενώ πρωτοφανές περιστατικό με μουσουλμάνο στην Αθήνα δείχνει πως, κατά τα μεγάλα γεγονότα, στην Ελλάδα θα ξεσπάσει πόλεμος εντός των συνόρων της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», στην έκθεση υπάρχουν στοιχεία για ιεροκήρυκες που καλούν σε πόλεμο κατά των «αποστατών του Ισλάμ» αλλά και για φανατικούς μουσουλμάνους, οι οποίοι στην προσευχή που πραγματοποιείται τις Παρασκευές εκφράζονται ανοιχτά υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ταυτόχρονα επικροτούν τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Ευρώπη.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να ξυπνήσει, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις εκφράζουν έντονες ανησυχίες σε σχέση με την εξέλιξη των πραγμάτων.

Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», στην έκθεση αποτυπώνονται πληροφορίες από υψηλής αξιοπιστίας πηγές για διασυνδέσεις των επικεφαλής ορισμένων λατρευτικών χώρων με δίκτυα που διευκόλυναν τη μετακίνηση ισλαμιστών «μαχητών» από χώρες του Μάγκρεμπ στη Συρία και στο Ιράκ μέσω Ελλάδας, για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, γίνεται μνεία για διασυνδέσεις ορισμένων από τα άτυπα τζαμιά που βρίσκονται στην Αττική με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα που είναι οργάνωση του πολιτικού Ισλάμ και έχει για σύνθημά της την φράση «τζιχάντ είναι ο δρόμος μας».

Σε «ύποπτο» χώρο δε λατρείας στην Αθήνα, οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν «μουσουλμάνο ιμάμη», ηλικίας περίπου 30 χρόνων, ο οποίος εξέφραζε ακραίες θέσεις για την Δύση, καθώς δεν είχε έγγραφα παραμονής του στη χώρα και αναμένεται να απελαθεί. Συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε άτυπο χώρο λατρεία και καλέσματος σε τζιχάντ κατά των απίστων.

Το περιστατικό όμως που προβληματίζει, περισσότερο από όλα τα άλλα, την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η σύλληψη Ιρακινού που κρατούσε μεγάλο σπαθί έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.  

Ο 34χρονος κινείτο απειλητικά ανάμεσα στους πολίτες και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως μεταδίδεται, είχε αποφυλακισθεί προσφάτως για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.  

Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», πριν από τέσσερις μέρες είχαν προσαχθεί από την πλατεία Κολιάτσου τέσσερα άτομα από το Μπαγκλαντές με την υπόνοια ότι ήλεγχαν μουσουλμάνους για την εφαρμογή της «Σαρίας», ενώ έχουν διαπιστωθεί ακραία κηρύγματα σε 7-8 άτυπους χώρους προσευχής μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατάσταση κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη και όσοι νομίζουν πως η Ελλάδα θα παρακολουθεί αραχτή τα γεγονότα και με τις καφετέριες γεμάτες, πλανάται πλάνην οικτράν!!!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger