Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα - για πρώτη φορά – συγκλονιστικά στοιχεία για το σχέδιο εξόντωσης του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού - «Οι δολοφόνοι είχαν συμμάχους σε Στρατό, Πολιτική και σε άλλες εξουσίες»
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή | Ειδήσεις: Ένα άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το σχέδιο «Πυθία», με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται ότι απέβλεπαν το 2009 στη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού και πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, πρόβαλλε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.




Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού τη Δευτέρα (16/10/2017), ενώ δημοσιεύτηκε και στο YouTube με αγγλικούς υπότιτλους. Αναφέρει πως το 2009 η ρωσική Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (FSB) είχε αποκαλύψει συνομιλία μεταξύ πρακτόρων της CIA, που ήθελε την εξόντωση του κ. Καραμανλή.
Σύμφωνα, πάντα, με το ντοκιμαντέρ, «το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν. Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, αρχές και βουλευτές. Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν τη δολοφονία του».
Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ερευνητές – επιμελητές του συγκεκριμένου βίντεο, στη συνωμοσία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού συμμετείχαν τουλάχιστον επτά διαφορετικές ομάδες τρομοκρατών. Από αυτές, οι τρεις είχαν ειδίκευση σε κλοπές και απαγωγές πλούσιων επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γνώριζαν καλά πώς να προκαλούν ταραχές και χάος στους δρόμους.
Οι ίδιοι δεν διστάζουν, εξάλλου, να παρομοιάσουν το σχέδιο δολοφονία του Κώστα Καραμανλή με πολιτικό θρίλερ, το οποίο θυμίζει μυθιστορήματα γνωστών συγγραφέων, όπως του John Le Carre ή του Ίαν Φλέμινγκ.
Ο «φίλος Πούτιν» και οι ενεργειακές συμφωνίες
Στο βίντεο γίνεται μνεία στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «φίλο του», ενώ γίνεται ειδική αναφορά στα ενεργειακά, και τις συμφωνίες Αθήνας – Μόσχας για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Αναφέρει χαρακτηριστικά το ντοκιμαντέρ: «Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή. Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις στην Ελλάδα και πέραν αυτής θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν τα έργα. Από την τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την αλλαγή της πολιτικής πορείας, και την εκκαθάριση του κύριου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο. Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά άρθρα των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών. Τώρα όμως είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε  μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ. Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, το σχέδιο ονομάστηκε Πυθία-1».
«Εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία ενός εφήβου το 2008…»
Οι δημιουργοί της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι απαρχές του σχεδίου «Πυθία – 1» καθώς και η δράση των τρομοκρατικών ομάδων – ιδίως εκείνων που προκαλούσαν ταραχές στους δρόμους - εντοπίζονται ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Σημειώνεται με έμφαση στο βίντεο: «Το χάος ξεκίνησε αφού οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν έφηβο. Οι διαμαρτυρίες τότε φούντωσαν από φοιτητές και χιλιάδες θυμωμένους πολίτες. Υπήρχαν όμως και άνθρωποι που απλά απολάμβαναν τέτοιες κινήσεις. Μεταξύ αυτών ήταν αυτοί οι άνθρωποι με μαύρες μάσκες. Ακραίοι μαχητές που ανήκαν στην αριστερής πτέρυγας-αναρχικοί. Κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν. Είναι ένα άλλο ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος τα ελέγχει όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ξένοι μετανάστες κατέστησαν τα πράγματα χειρότερα στους δρόμους. Το μαζικό χάος στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, καθώς και η αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής έντασης, εξασθένησαν πραγματικά τις θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή».


Πηγή: newsbomb

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger