Οι επιχειρηµατίες πρέπει να κρατήσουν τον κόσµο

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Αμφιλοχία μετά την κατασκευή και λειτουργία της Ιόνιας Οδού, που τα αυτοκίνητα δεν περνούν πλέον μέσα από την πόλη.

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την κίνηση στα καταστήματα του κέντρου. Από τις επαφές που έχει κάνει ο δήμαρχος, Απ. Κοιμήσης, με τους καταστηματάρχες, διαπιστώνει ότι η κίνηση στα εστιατόρια και τα καφέ έχει αυξηθεί. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων ετών. Οι πελάτες φυσικά δεν είναι μόνο ντόπιοι, αλλά και άλλοι που έρχονται από την Άρτα και την υπόλοιπη γύρω περιοχή, μέσω της Ιόνιας που έχει μειώσει κατά πολύ το χρόνο του ταξιδιού. Αυτό σημαίνει ότι, από τη στιγμή που παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες και καλές τιμές, η Αμφιλοχία μπορεί να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό, έστω και ολιγόωρο στην αρχή. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε και από τα τουριστικά λεωφορεία που σταματούσαν στην παραλία, προκειμένου οι επιβάτες να γευματίσουν ή να πιούν καφέ και να ξεκουραστούν.


Αντίθετα, μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν τα ταχυφαγεία, τα σουβλατζίδικα και τα καταστήματα που πουλούσαν καφέ στο χέρι. Επειδή πλέον δεν υπάρχουν περαστικοί που σταματούσαν για να πάρουν κάτι πρόχειρο και να φύγουν, τα περισσότερα από αυτά δυστυχώς έκλεισαν. Βασικοί πελάτες τέτοιων καταστημάτων ήταν οι οδηγοί φορτηγών που πολλές φορές τηλεφωνούσαν από το δρόμο, έδιναν την παραγγελία τους και περνώντας έπαιρναν το φαγητό τους για να μην σταματούν και δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Σε ότι αφορά τα καταστήματα που έχουν είδη ένδυσης και υπόδησης, έχουν μείνει ανεπηρέαστα, αφού τα είδη τους δεν είχαν σχέση με τους περαστικούς.

 Τώρα πλέον αυτό που μένει είναι, η πόλη και οι επαγγελματίες να καταφέρουν όχι μόνο να κρατήσουν τους πελάτες τους, αλλά και να τους αυξήσουν, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών και τις αλλαγές που συντελέστηκαν, καθώς η κίνηση των αυτοκινήτων έχει μειωθεί και πλέον οι επισκέπτες μπορούν να την απολαύσουν με μεγαλύτερη άνεση.

πηγή: aixmi-news.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger