Το Συκώτι μας είναι η Ζωή μας
Το προσέχουμε για να έχουμε ή…
Για αυτό το λόγο θα σας δώσω σήμερα την παρακάτω συνταγή για καθαρισμό του ήπατος...

Η συνταγή είναι αρκετά απλή και το μόνο υλικό που θα χρειαστείτε είναι καλής ποιότητας μαύρη σταφίδα.Είναι γλυκιά αλλά μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τους διαβητικούς (!)
Επιλέξτε βιολογικές μιας και ο σκοπός είναι να καθαρίσουμε το συκώτι και όχι να το επιβαρύνουμε περαιτέρω.
Οι σταφίδες αποτελούν μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου(μειώνει την κατακράτηση υγρών) και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β.


Επιπρόσθετα,είναι πλούσιες σε  απλούς υδατάνθρακες, θερμίδες και βιταμίνη C (τα 100gr περιέχουν 300mg C) αλλά και τέλος σε φυτικές ίνες(αύξηση κινητικότητας εντέρου).
Η μαύρη σταφίδα λοιπόν αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό του ανθρώπου

Εκτέλεση:

Το πρωί βυθίστε μισό φλιτζάνι σταφίδες σε ζεματιστό νερό και αφήστε τες για 15 λεπτά.

Έπειτα, αδειάστε το νερό και ξεπλύνετε καλά τις σταφίδες με τρεχούμενο νερό.


Στη συνέχεια ξαναγεμίστε το φλιτζάνι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, το οποίο όμως θα έχετε βράσει πιο πριν. Σκεπάστε και αφήστε το μείγμα για 24 ώρες, μέχρι το επόμενο πρωί δηλαδή.

Το πρωί της επόμενης μέρας, πιείτε το ζουμί και φάτε τις σταφίδες. Ξαπλώστε στο κρεβάτι για μιάμιση με δύο ώρες τοποθετώντας μια ζεστή κομπρέσα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό στη δεξιά πλευρά του στομαχιού σας.

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα για ένα μήνα και μπορείτε να την κάνετε δύο φορές το χρόνο. Ιδανικά ανά εξάμηνο.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. 
Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

ΠΗΓΗ:  ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger