Ναι, τα λουλούδια τρώγονται! Μπορούν επίσης να γίνουν ζαχαρωτά, να καταψυχθούν, να γίνουν ζελέ ή μαρμελάδες και να γίνουν ανθόνερα! Μπορούν επίσης να γίνουν γλυκά, αφεψήματα και ποτά. Είναι αλήθεια πως η μαγειρική με λουλούδια δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, αλλά αποτελεί μια θαυμάσια ιδέα για ξεχωριστές περιπτώσεις , γιορτές και πάρτι! Θα σας παρουσιάσουμε σ' αυτό το κεφάλαιο μια  ποικιλία συνταγών που μπορείτε να εκτελέσετε με συγκεκριμένα λουλούδια, όπως και μια λίστα από λουλούδια που μπορείτε να καταβροχθίσετε!

Στείλτε μας e-mail με τις εμπειρίες σας από τις λουλουδοσυνταγές αν κάποιοι από σας τις δοκιμάσουν! Κρατήστε τα λουλούδια σας καθαρά και χωρίς ψεκασμούς αν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε. Καλή διασκέδαση και καλή όρεξη!

Από τον κήπο στον ουρανίσκο

Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται στη μαγειρική για την ομορφιά τους τη νοστιμιά τους και το άρωμά τους. Φαγώσιμα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γαρνιτούρες (πανσές), σε σαλάτες (tulbaghia & σχοινόπρασσο), σε τσάι (χαμομήλι), ζαχαρωμένα ή σε γλυκά (τριαντάφυλλο, βιολέτα), σε ποτά και σε παντς (μποράντζα) και μερικές φορές ακόμα για να παρασκευάσουν ή να αρωματίσουν αλκοολούχα ποτά.

Μερικά τα τρώμε σαν λαχανικά χωρίς στην πραγματικότητα να αντιλαμβανόμαστε ότι είναι λουλούδια (αγκινάρα, μπρόκολο, κουνουπίδι). Μερικά έχουν πολύ δυνατή μυρωδιά και άλλα δεν μυρίζουν σχεδόν καθόλου. Μερικά έχουν ωραία βουτυράτη υφή (ημεροκάλη), και άλλα έχουν υγιεινές ιδιότητες. Όλα προσθέτουν μια αίσθηση τελειότητας και γιορταστικής ατμόσφαιρας σε ένα γεύμα.

Πριν να φάτε τα λουλούδια

Η καλύτερη σύσταση για να φάτε λουλούδια είναι να το κάνετε με προσοχή. Σιγουρευτείτε ότι αναγνωρίζετε τα λουλούδια και γνωρίζετε την προέλευση τους. Προτιμήστε λουλούδια από τον κήπο σας ή από φίλους και γείτονες. Λουλούδια από ανθοπωλεία ή ανθοκήπια σχεδόν πάντα είναι ραντισμένα με φάρμακα, και δεν είναι καλή επιλογή. Για καλύτερο άρωμα χρησιμοποιείτε πάντα τις κορυφές των λουλουδιών, και μη χρησιμοποιείτε μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει, με εξαίρεση τα λουλούδια της ημεροκάλης. Τα μαραμένα και ξεθωριασμένα λουλούδια έχουν πικρή γεύση. Σιγουρευτείτε ότι τα λουλούδια σας δεν περιέχουν έντομα, ξεπλύνετέ τα σε κρύο νερό και τινάξτε τα ελαφρά για να στεγνώσουν. Αν προετοιμάζετε τα λουλούδια σας από νωρίς με σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο ανάμεσα σε ελαφρώς υγρά φύλλα χαρτιού κουζίνας.

 
πηγή: valentine.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger