«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΙΑ» ΕΙΠΕ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη: Αποκαλυπτικό βίντεο από το διάλογο που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή. «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία» λέει ο Τούρκος πρόεδρος.



Στις 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στη Θράκη.

Κι εκεί, απροκάλυπτα, δεν δίστασε να επιχειρήσει να «προσηλυτίσει» μικρά παιδιά, τα οποία συνάντησε στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ.

«Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία» τους λέει.

Το αποκαλυπτικό βίντεο φέρνει στο φως η ιστοσελίδα tourkinanea.gr και η δημοτική παράταξη Σπάρτακος.


Όπως μπορείτε να δείτε, ο Τούρκος πρόεδρος είναι περικυκλωμένος από μικρά παιδιά. Τους μιλά και είναι σαφής η πρόθεσή τους. «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος» τους λέει αρχικά, κάνοντας και μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του.

«Τι σημαίνει;» ρωτάει τα παιδιά. Δεν περιμένει απάντηση. Τη δίνει ο ίδιος. «Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε μαζί, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία».

«Μακάρι, μακάρι» λέει κάποιος, αλλά δεν φαίνεται ποιος. Ο Ερντογάν, ικανοποιημένος απ’ όσα έχει πει, χαιρετά τα παιδιά και φεύγει…



Υπενθυμίζουμε ότι η στάση του Ερντογάν λίγο έλλειψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο όταν μπροστά στον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη ζητούσε επιμόνως να μιλήσει στο προάυλιο του σχολείου με μικρόσφωνο. 

«Χθες αναφέρθηκα σε κάποια προβλήματα, ίσως το παρακολουθήσατε. Η λύση αυτών των προβλημάτων θα ενισχύσει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία στην Ελλάδα» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη μουσουλμανική μειονότητα μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κομοτηνή. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε το θέμα της «επικαιροποίησης» της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μάλιστα, διερωτήθηκε γιατί συμμετέχουν στη Συνθήκη η Ιαπωνία και χώρες όπως η Βουλγαρία, η Γαλλία και η Βρετανία.

«Επιθυμούμε να επωφεληθείτε με κάθε τρόπο από τη Συνθήκη της Λωζάνης στο πλαίσιο της αντίληψης του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο αναμένουν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως τα ανέφερε αυτά σε όλες τις επαφές του στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι συζήτησε τα προβλήματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης και με τον Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ισχυρίστηκε δε, ότι η λύση των προβλημάτων της μειονότητας θα διευκολύνει την κατάσταση ώστε Ελλάδα και Τουρκία να προσεγγίσουν η μία την άλλη.



πηγή: newsbomb.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger