Την ενεργό του συμμετοχή στο συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο «Π» ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Η ψευτοελίτ μπορεί να κουράστηκε, η πλειοψηφία των Ελλήνων όχι», αναφέρει δε. Παράλληλα, τονίζει ότι εθνική γραμμή είναι οι θέσεις του Συμβουλίου Αρχηγών του 1992, βάλλει ευθέως εναντίον του Πάνου Καμμένου και προαναγγέλλει αυτόνομη εκλογική κάθοδο, χωρίς όμως να αποκλείει εκλογικές συμμαχίες «σε συνεργασία με σοβαρές κινήσεις και πρόσωπα του πατριωτικού χώρου».

Κύριε Κρανιδιώτη, γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας;

Το πατριωτικό μας καθήκον. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των Μακεδονικών Οργανώσεων από την Ομογένεια αλλά και το εσωτερικό και να δώσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί, πέρα από κόμματα, μια ηχηρή απάντηση τόσο στους σωβινιστές κάπηλους του VMRO, όσο και στους εγχώριους απόστολους του μαρασμού και της υποταγής. Πρόκειται για κάτι «μαντάμ-Σουσούδες» του δημοσίου βίου, που από τον πολύ «διαφωτισμό» και τις πολλές Βρυξέλλες έχουν πάθει λουμπάγκο και είναι μονίμως σκυφτοί σε όλα τα εθνικά θέματα.

Κι η «κουτσή Μαρία» από το Κολωνάκι και τα πέριξ της Αριστεράς και του ευρωλιγουρισμού καθυβρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Οι Σκοπιανοί «καίγονται» να μπουν στο ΝΑΤΟ, διότι θέλουν υψηλή προστασία, άλλως σε λίγα χρόνια θα τους διαλύσει η επερχόμενη δημογραφική πλειονότητα των Αλβανών.

Εμείς κρατάμε τα κλειδιά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για αυτούς. Άρα η ρεάλ πολιτίκ λέει πως τώρα είναι η ώρα να τα πάρουμε όλα: όνομα χωρίς Μακεδονία, όχι μακεδονική εθνότητα, όχι μακεδονική γλώσσα και αλυτρωτικό Σύνταγμα και πρωτίστως αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας των Σκοπίων με πλήρη δικαιώματα. Αλλιώς, ας πάνε να κουρεύονται, ας διαλυθούν. Η ψευτοελίτ μπορεί να κουράστηκε, η πλειοψηφία των Ελλήνων όχι.

Υπάρχει μια ευρύτερη συμφωνία ότι το Βουκουρέστι πρέπει να είναι η εθνική γραμμή. Για εσάς είναι βάση διαπραγμάτευσης ή ελάχιστη «κόκκινη γραμμή»;

Το Βουκουρέστι πέρασε και πάει. Για τη Νέα Δεξιά, η εθνική γραμμή είναι οι θέσεις του Συμβουλίου Αρχηγών το 1992. Άλλαξαν οι καιροί και είναι μοναδική ευκαιρία να διαλύσουμε όλο το πλέγμα του αλυτρωτισμού και της απάτης. Το 2008 ήταν μια εκ του ασφαλούς επίδειξη διαλλακτικότητας, αφού ο Καραμανλής γνώριζε πως οι Σκοπιανοί δεν δέχονταν το erga omnes, κατέστησε σαφές πως θα ασκήσει βέτο και σχόλασε ο γάμος.

Δείτε τώρα τη «σφήνα» των Τούρκων: Λένε πως θα βάλουν αυτοί βέτο αν δεν εμπεριέχεται στη λύση όνομα με τη λέξη «Μακεδονία». Πρέπει να τους κόψουμε τον βήχα. Γι’ αυτό, ως υπέρμαχος της διεκδικητικής συμμετοχής στις συμμαχίες μας, επιμένω πως ήταν λάθος η ψήφος μας κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ.

Να το διορθώσουμε. Να δηλώσουμε στη σύμμαχό μας πως θα αναγνωρίζουμε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους και πως θα μεταφέρουμε εκεί την Ελληνική Πρεσβεία και να ζητήσουμε ως αντάλλαγμα την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δίκαιο αίτημα για «ξήλωμα» όλου του αλυτρωτικού οικοδομήματος των Σκοπίων και την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στα Σκόπια.

Από πού κι ως πού συντασσόμαστε με τους τρομοκράτες της Χαμάς, βλάπτοντας τα εθνικά μας συμφέροντα που είναι στα Σκόπια, στη Βόρειο Ήπειρο, στην Κύπρο, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Όχι στη Δυτική Όχθη.

Πώς αποτιμάτε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα και πώς κρίνετε την κυβερνητική διχοστασία, με δεδομένο το διαφορετικό στίγμα του Πάνου Καμμένου;

Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διχοστασία. Ο Καμμένος απλώς κάνει κόνξες, όπως σε όλα. Δεν φταίει ο άνθρωπος, είναι ζήτημα υγείας. Έχει μια ενδημική ασθένεια του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας. Λέγεται καρεκλοπάθεια. Εδώ έλεγε μυξοκλαίγοντας πως αν ψηφίσει μνημόνιο θα παραιτηθεί από την πολιτική. Δύο μνημονιάρες ψήφισε και πάει για τρίτο. Ο πολιτικός λόγος του είναι αξιόπιστος σαν το βενεζουελιανό πέσο. Σήμερα δεν παίρνεις ούτε τσιγάρα κι αύριο ούτε σπίρτα.

Δοθέντων των εξελίξεων στο Μακεδονικό, να περιμένουμε κάποιες πρωτοβουλίες για τη Νέα Δεξιά; Επίσης, προσανατολίζεστε σε αυτόνομη εκλογική κάθοδο ή μπορεί να συνεργαστείτε με άλλα κόμματα του πατριωτικού χώρου;

Είμαστε έτοιμοι για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Όμως σε συνεργασία με σοβαρές κινήσεις και πρόσωπα του πατριωτικού χώρου συζητάμε την κατάρτιση συμμαχιών που θα δυναμώσουν την πατριωτική φωνή και θα φέρουν ακόμη πιο σίγουρα και δυνατά τη φωνή των εθνικών ιδεών και αξιών στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Κανείς σοβαρός και τίμιος πατριώτης δεν περισσεύει και μιλάμε με σεβασμό με όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας. Κι όταν έχεις κοινό αξιακό πλαίσιο, δηλαδή εθνικό, καταλήγεις και στα ίδια συμπεράσματα. Αρκετά χρησιμοποιήθηκε και συκοφαντήθηκαν ο εθνικός χώρος και ο πατριωτισμός από τυχοδιώκτες και χρησιμοθήρες.

Φτάνει πια. Σοβαροί άνθρωποι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανακτήσουμε την υποταγμένη πατρίδα μας. Να την κάνουμε πάλι ελεύθερη.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 20/1

πηγή: neadexia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger