Η επιστήμη σήμερα στηρίζεται δυστυχώς σε σαθρά θεμέλια. Για παράδειγμα γνωρίζουμε την κινητική ενέργεια, δίχως να μπορούμε να εξηγήσουμε τι είναι ενέργεια. 

Με άλλα λόγια, είμαστε μαθητευόμενοι μάγοι, πηγαίνοντας από το κενό στο κενό. Πιστεύω,ότι είναι καιρός πια να σταματήσουμε αυτό το παιχνίδι τη στιγμή που ο πλανήτης καταστρέφεται ...

Οποιοδήποτε λογικό ον είναι σε θέση να δει ξεκάθαρα ότι ο τρόπος ζωής μας είναι αφύσικος. Οι δυνάμεις που έχουμε δημιουργήσει και απελευθερώσει, χωρίς να τις κατανοούμε, μας απειλούν με αφανισμό. Έχουμε αναπτύξει την λατρεία της ευκολίας σε μέγιστο βαθμό, που μας έκανε έρμαιο της υπεροψίας και της αυταπάτης μας. Όσοι έχουν αντιληφθεί πλήρως την κενότητα του σύγχρονου τρόπου σκέψης , θα διαπιστώσουν ότι ανήκουμε σε ένα αρκετά μυστήριο είδος απ' ότι τελικά πιστεύουμε...

Ο σύγχρονος πολιτισμός μας βασίζεται στην άρνηση της διαίσθησης και του μυστηρίου που κρύβεται μέσα μας . 
Γι' αυτό και η παγκόσμια αλήθεια θάφτηκε στο βάρος του σύγχρονου υλισμού, αφού πρώτα γελοιοποιήθηκε σκόπιμα...
Πριν αρκετά χρόνια όταν ξεκινούσα την έρευνά μου , περνώντας από την ποίηση , την λογοτεχνία, στην πραγματική έρευνα ...
Αισθάνθηκα την ανάγκη να καταγράψω τα συμπεράσματα μου. 
Έτσι άρχισα να έρχομαι σε επαφή με κάποιες ανώτερες πνευματικές αλήθειες !

Αν και συχνά οι απαιτήσεις της καθημερινότητας , έρχονται σε αντίθεση με όλα τούτα. Κατάφερα τελικά να πετύχω την χρυσή τομή μεταξύ τους.

Συνεχίζοντας να εξετάζω τα διάφορα μυστήρια της ιστορίας, ήρθα αντιμέτωπος με τις θρησκευτικές παραδόσεις του Παλαιού Κόσμου.

Δημιουργήθηκαν μέσα μου σειρά ερωτημάτων , όπως για παράδειγμα :

Άραγε υπάρχει ανώτερη επιστημονική γνώση στους μύθος;
Ποιος να ήταν εκείνος ο πολιτισμός που κατάφερε να κτίσει όλα τα πυραμιδικά συμπλέγματα , χρησιμοποιώντας κυκλώπειους ογκόλιθους ;

Πώς τα κατάφεραν και που αποσκοπούσαν;
Τι μέσα χρησιμοποιήθηκαν;

Το γεγονός πως οι χαμένοι πολιτισμοί κατόρθωσαν να δημιουργήσουν περίπλοκα επιτεύγματα από την πανάρχαια εποχή δεν πρέπει να το θεωρήσουμε φανταστικό.

Να σας θυμίσω ότι, η επιστήμη υποστηρίζει πως οι υποθέσεις που προβλέπουν γεγονότα που αργότερα συμβαίνουν, αποτελούν ήδη γεγονότα.

Αν έτσι , δεχθούμε ότι οι μύθοι αναφέρονται σε αρκετά προχωρημένους πολιτισμούς, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε την αληθινή έννοια των μύθων...

Αν και τα ζητήματα αυτά, πιστεύω ότι καλύπτονται με αρκετά ξεχωριστό τρόπο από τον συγγραφέα-ποιητή Νικόλαο Αργυρίου στις δυο τελευταίες εργασίες του :

"ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΡΙΖΕΣ",  ΠΑΥΛΟΣ,ΑΘΗΝΑ, 2006
"ΚΛΕΙΔΙ ΑΛΛΑΓΩΝ", ΠΑΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 2007

Που κοσμούν την ελληνική βιβλιογραφία στις μέρες μας.
Το σίγουρο είναι ότι πολλά στοιχεία της αρχαίας τεχνολογίας χάθηκαν σκόπιμα.Για το λόγο αυτό τέτοιες εργασίες ,όπως οι παραπάνω, είναι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Αν σκεφτούμε ότι τα μυστήρια της ανθρώπινης ιστορίας αποτελούν τμήμα μιας πολιτικής διαμάχης ιδεών, που δεν λέει εδώ και χιλιάδες χρόνια να σταματήσει.
επιπλέον, ένα τεράστιο τμήμα στοιχείων έχει συγκαλυφθεί και λόγος είναι ότι μεγάλο μέρος της κοινωνικής δύναμης κάποιων ισχυρών, συνδέεται με την εξήγηση του τι είμαστε, αλλά και ποιοι είμαστε...
Ως εκ τούτου, κάθε πληροφορία, κάθε αρχαιολογικό εύρημα , δείχνει την κρυφή ιστορία του ανθρώπου.
Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας...
Εν κατακλείδι, πρέπει να αφυπνιστούμε , πρέπει να ανακτήσουμε την χαμένη ταυτότητα. Πραγματικά αν καταφέρουμε, λ.χ να διακρίνουμε τα βαθιά νοήματα που κρύβονται στις αναφορές του Πλάτωνος για την Ατλαντίδα , θα αντιληφθούμε ότι τεκμηριώνονται μέσα από τα εδάφια της Βίβλου, μέσα στους μύθους των Ινδιάνων της Αμερικής, αλλά και σε χιλιάδες μύθους που προέρχονται από κάθε μεριά του κόσμου.

Νίκος Χαρακάκος 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger