Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο Κώστας Καρυωτάκης βρέθηκε νεκρός, στο Βαθύ της Πρέβεζας το 1928, στην τσέπη του κουστουμιού  ανακάλυψαν την επιστολή που μεταξύ των άλλων έγραφε το εξής προφητικό μήνυμα : 

 «….Πληρώνω για όσους, καθώς εγώ, δεν έβλεπαν κανένα ιδανικό στη ζωή τους, έμειναν πάντα έρμαια των δισταγμών τους, ή θεώρησαν την ύπαρξή τους παιχνίδι χωρίς ουσία. Τους βλέπω να έρχονται ολοένα περισσότεροι μαζί με τους αιώνες. Σ' αυτούς απευθύνομαι….»

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν απορίες και αντιθέσεις στην ερμηνεία αυτής της επιστολής.

Ωστόσο, ο  ποιητής έδειξε  το μέλλον  για την σημερινή πατρίδα που αυτοκτονεί.

Προσωπικά,  είμαι από αυτούς που πονούν για τις χιλιάδες  αυτοκτονίες  στα χρόνια των μνημονίων και της εξαπάτησης των πάντων. 

Όμως όλα δείχνουν σήμερα πως οι άνθρωποι αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν κανένα ιδανικό στην ζωής τους είναι  έρμαια σ’ ένα παιχνίδι καθημερινότητας εξαπάτησης και κέρδους χωρίς ουσία.
Γιατί τελικά πόσο εύκολα διαλύουν την Ελληνική κοινωνία χωρίς να βρουν σοβαρή αντίδραση ή ακόμα κι αν βρουν την συντριβούν με το δηλητήριο του φόβου και την φωνή των χαφιέδων;

Παντού καλοπληρωμένοι χαφιέδες σκορπούν  φόβο, αμάθεια και ξεπουλούν τα πάντα χωρίς κανένα δισταγμό.

Κι όμως στηρίξατε  και φέρατε αυτούς  που κατέστρεψαν τον τόπο.
 Κι αν τώρα  κάποιος θέλει να αντιδράσει ή από κάποιο ιδανικό  να πιαστεί, τότε είναι γραφικός, ακροδεξιός, φασίστας και ρατσιστής.

Γι’ αυτό  δεν θέλουν πολλές πατριωτικές δράσεις κι αντιδράσεις πολιτών. 

Αυτό φάνηκε κι από την αντίδραση που επικράτησε πριν και μετά από το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Δεν θέλουν οι δήθεν δημοκράτες και οι αυτοαποκαλούμενοι σταρ να δουν την διαφωνία των πατριωτών στις πλατείες.

Ακόμα κι αν οι περισσότεροι είναι στο ίδιο κόλπο. Να είστε σίγουροι πως τώρα πια δεν μπορεί τίποτα να σταματήσει τα συλλαλητήρια για τα εθνικά θέματα και τον αγώνα της εθνικής επιβίωσης. 

Η χώρα δυστυχώς ή ευτυχώς βαδίζει σε μια πορεία εξεγέρσεων, γιατί η ζωή των Ελλήνων μαστίζεται από μια απύθμενη εξαπάτηση. 
Αυτό πλέον δεν αντέχεται άλλο όσο κι αν στήνουν διάφορες καταστάσεις.


Τα διάφορα μπουμπούκια της πολιτικής μάταια νομίζουν πως θα μπορούν να συνεχίζουν να εξαπατούν και να πλουτίζουν στην πλάτη του κόσμου. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger