Για «προσπάθεια υποβάθμισης του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου» από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ενός εκ των διοργανωτών των μεγάλων κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για το όνομα το Σκοπιανό ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Με έκπληξη παρατηρούμε για δεύτερη φορά την κυβέρνηση, να προσπαθεί με κάθε μέσο, να υποβαθμίσει το τεράστιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που της δίνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.





Η βιασύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, του υπουργού εξωτερικών και στελεχών της κυβέρνησης να μιλήσουν για… μικρό αριθμό συγκεντρωμένων , το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα, είναι να ενισχύσει τις ανησυχίες των πολιτών για θέατρο διαπραγματεύσεων με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Από μεριάς της Συντονιστικής Επιτροπής που διοργάνωσε το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, απαντούμε στην φαρσοκωμωδία της αστυνομίας του κου Τόσκα, που ανέλαβε χρέη τοπογράφου κάνοντας εκτίμηση πλήθους από τις 12μ.μ. (2 ώρες πριν την επίσημη έναρξη), και παρουσίασε βίντεο ελικοπτέρου με… σβησμένη την ώρα, με τα εξής στοιχεία που καταγράψαμε εμείς: 
  
Α) Στην εφαρμογή που διαχειριζόταν το Συντονιστικό και από την οποία ενημέρωνε την αστυνομία, προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με τους οδηγούς των λεωφορείων που ερχόντουσαν στο συλλαλητήριο, καταγράψαμε την άφιξη 2.618 πούλμαν μέχρι τις 14:10’ που έπεσε το δίκτυο. 
Β) Σύμφωνα με την καταγραφή των ομάδων περιφρούρησης, περίπου στις 4μμ οπότε και κορυφώθηκε η συγκέντρωση του κόσμου, το πλήθος κάλυπτε τους εξής δρόμους: 

-Πλατεία Συντάγματος με μεγάλη πυκνότητα
-Αμαλίας μέχρι την συμβολή με την Φιλελλήνων με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως την συμβολή με την Συγγρού σε αραιή πυκνότητα
-Βασ. Σοφίας έως το Πολεμικό Μουσείο με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως το Χίλτον σε αραιή πυκνότητα. 
-Πανεπιστημίου μέχρι την Ομήρου με μεγάλη πυκνότητα.
-Ακαδημία με μεγάλη πυκνότητα έως την Κανάρη και από εκεί έως την Λυκαβητου σε αραιή πυκνότητα. 
- Σταδίου έως την Κοραή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την Ομόνοια σε αραιή πυκνότητα. 
-Φιλελλήνων έως την Σουρή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την συμβολή με την Αμαλίας σε αραιή πυκνότητα
- Ερμού έως το Μοναστηράκι με μεγάλη πυκνότητα, και από εκεί και κάτω με αραιή πυκνότητα έως το Θησείο. 
-Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας έως το Μοναστηράκι και την συμβολή με την Αθηνάς, με μεγάλη πυκνότητα.
-Τους κάθετους δρόμους, μεταξύ Φιλελλήνων, Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας με μεγάλη πυκνότητα . 

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα τα τελευταία 15 έτη. Και θα είναι μόνον η αρχή, στην περίπτωση που οι ιθύνοντες δεν λάβουν το σαφές μήνυμα και δεν υπακούσουν στην εντολή του ελληνικού λαού. 

πηγή: stoxos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger