Ένας Έλληνας γραφίστας βρίσκεται στο στόχαστρο του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαιτεί τη διαγραφή δημοσιεύσεων που τον αφορούν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο γραφίστας Jo Di:


“Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)».

Ο Έλληνας γραφίστας είχε επιμεληθεί μια εικόνα, με αφορμή μια βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το 2015 και ανέφερε αυτό που φώναζαν οι τούρκοι που είχαν κατέβει στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.





160 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Δολοφόνε Erdogan» φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο, αναφέρει στο ιστολόγιό του ο Jo Di και προσθέτει: «Έκτοτε φυσικά, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε πολύ χειρότερες τακτικές και αυτό που επιθυμεί στην παρούσα φάση είναι να διαγραφεί κάθε ίχνος από τις διαφορετικές φωνές – όχι μόνο μέσα στην Τουρκία – αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου».

Η συγκεκριμένη εικόνα μάλιστα του Jo Di είχε χρησιμοποιηθεί και σε διαμαρτυρίες Κούρδων στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Η δικαστική απόφαση που έστειλε το Twitter

Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.

Η παραπάνω εικόνα μάλιστα, που αφορά στο Jo Di, δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2015 και στην λίστα του Erdogan περιλαμβάνεται περίπου 10 φορές από διαφορετικές διευθύνσεις και λογαριασμούς οι οποίοι είχαν κάνει αναδημοσιεύσεις της.


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger