Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, καθώς, λίγα ώρες μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ, εγκατέστησαν κινητό ραντάρ απέναντι από τα Ίμια, σε μια προσπάθεια να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο το σημείο!




Το κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» έφτασε σήμερα απέναντι από τα ελληνικά νησιά και είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα που ενεργοποιήθηκε αμέσως και παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση γύρω από τα Ίμια.



Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα Yeni Haver, η Τουρκική ακτοφυλακή εγκατέστησε το κινητό ραντάρ Morad 1, στην περιοχή »Μούγλα» της Αλικαρνασσού 3,5 μίλια από τα Ίμια, προκειμένου να έχουν εποπτεία της περιοχής όλο το 24ωρο.


Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, το όχημα μαζί με το ραντάρ είναι εγκατεστημένο στο πιο ψηλό σημείο της περιοχής και μπορεί να »πιάσει» ακόμα και σημεία που δεν μπορούν να δουν τα ειδικά πλοία!


Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν στην περιοχή παραμένουν ένα πολεμικό πλοίο και δυο σκάφη του λιμενικού σε 24ωρη βάση. Το τουρκικό κινητό ραντάρ είναι σε απόσταση 3,5 μιλίων από τα Ίμια και η λειτουργία του άρχισε σήμερα το πρωί.






mononews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger