Μετά την αναχώρησή της από την Κύπρο η φρεγάτα συνέχισε την πορεία της νότια και διέσχισε ελεύθερα τη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ την περασμένη εβδομάδα, και ενώ βρισκόταν σε ισχύ η τουρκική NAVTEX που λήγει σήμερα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε πως για το γεγονός ενημερώθηκαν άμεσα οι κυπριακές αρχές, περιλαμβανομένων της Εθνικής Φρουράς και του Κέντρου Συντονισμού ‘Ερευνας και Διάσωσης.



Η αεροναυτική γαλλο-κυπριακή άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της γαλλικής φρεγάτας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας – διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας. Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger