Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Sun», το περιστατικό που συνέβη στην Κύπρο το 1982, και αναφέρεται σε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, παραμένει ακόμη ανεξήγητο με τις εικασίες να δίνουν και να παίρνουν. Ήταν στις 19 Οκτωβρίου του 1982, όταν το αμερικανικό USAF RC-135, «αλώνιζε» στην Μεσόγειο για Σοβιετικά μαχητικά και ξαφνικά εντόπισαν στον ραντάρ τους ένα μεγάλο αντικείμενο πάνω από την θάλασσα, όπως έγραψαν στις αναφορές τους.




Την ίδια στιγμή, οι Βρετανικές Βάσεις στην οροσειρά Τρόοδος, άκουγαν με τρόμο τους Αμερικανούς πιλότους να καλούν για βοήθεια όταν το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο με πλήθος φώτων που αναβόσβηναν (20 φώτα κάθε φορά), τους πλησίαζε. Κατά την διάρκεια του 90λεπτου συμβάντος, δυο αμερικανικά μαχητικά τύπου F-14 και ένα βρετανικό Phantom «έτρεξαν» για βοήθεια στο σημείο που εξελισσόταν η εναέρια εμπλοκή με το UFO στα νότια της Κύπρου. Όπως αναφέρεται, τα τρία αεροσκάφη μόλις πλησίασαν το αμερικάνικο μαχητικό, το UFO έκανε στροφή και πήγε ταχύτατα προς την ακτή της αφρικανικής ηπείρου, χωρίς ωστόσο οι πιλότοι των τριών μαχητικών να δουν το οτιδήποτε. 
Στη συνέχεια, το φιλμ του ραντάρ, οι κασέτες αλλά και τα ηχητικά του μηνύματος, αναλύθηκαν από τους ανακριτές. Αρχεία τα οποία αφαιρέθηκαν από τον φάκελο που δόθηκε στην δημοσιότητα και περιείχε μόνο τη μαρτυρία ενός εργαζομένου της Βρετανικής Αεροπορίας, που ανέφερε το εξής: «Πιστεύουμε πως ήταν μια αντανάκλαση των φωτών στην θάλασσα από την ακτή του Ισραήλ ή του Λιβάνου».
Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανία, προτού δώσει το 2017 τα έγγραφα στην δημοσιότητα, ισχυριζόταν πως τα αρχεία ήταν αποθηκευμένα, όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα κτήριο που ήταν «μολυσμένο» από αμίαντο και δεν μπορούσαν να βγουν προς τα έξω καθώς θα ήταν κίνδυνος για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. (Πηγή: ΤΗΕ SUN, φυλλο 30ης Ιουνίου 2017)

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Blogger