«Who leads the White House???»

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της "Washington Post", εάν αποφάσιζε κάποιος δημοσιογράφος ν' αποκαλύψει το ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στο Λευκό Οίκο.
Πολλοί είναι εκείνοι που, από την προεκλογική του κιόλας εκστρατεία, πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εκείνος που κάνει κουμάντο γενικώς. Για όσους όμως γνωρίζουμε την αλήθεια, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει μία τέτοια αντίληψη. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Το πρόσωπο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασκεί τον έλεγχο στο Λευκό Οίκο, είναι η -εντυπωσιακή ομολογουμένως- κόρη του «πλανητάρχη» Ιβάνκα Τραμπ. Ας δώσουμε λίγα βιογραφικά στοιχεία της πριν συνεχίσουμε.
Η Ιβάνκα, κατά κόσμον Ivana Marie Trump, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1981 (36 ετών). Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του μπαμπά, με το modeling και έγινε τηλεοπτικός μαϊντανός, ακόμα και σε «Reality Shows». Αφού για δύο μήνες απετέλεσε την άμισθη κι ανεπίσημη σύμβουλο του νεοδιορισθέντος προέδρου, διορίστηκε ως Σύμβουλος κι επίσημα στις 29 Μαρτίου του 2017. Εξακολουθεί να εργάζεται αμισθί σε αυτήν τη θέση και μάλιστα, προκειμένου να δείξει το άμισθο του θέματος, χρησιμοποιεί προσωπικό email για να πραγματοποιεί κυβερνητικές εργασίες.
Αν και ανατράφηκε ως Πρεσβυτερανή, προσχώρησε στον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό τον Ιούλιο του 2009, αφού σπούδασε με την Elie Weinstock από το "Modern Orthodox Ramaz School". Τότε έλαβε και το εβραϊκό όνομα "Γιαέλ" (Yael)".
Η Ιβάνκα - Γιαέλ, είναι ένα πολύ φιλόδοξο άτομο, πρόθυμο να κάνει τα πάντα για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που μπορεί να διαθέτει.
Ήταν ΕΚΕΊΝΗ που πίεσε τον πατέρα της να ασχοληθεί με την πολιτική, καθώς εκείνος, όντας Κροίσος, δεν είχε καμία διάθεση να το κάνει. Άλλωστε, μπορούσε άνετα να επηρεάζει καταστάσεις μέσω της οικονομικής του επιφάνειας, αλλά και της σχέσης του με την εβραϊκή ελίτ της Beneth Berith. Αυτό που ενδιέφερε τον Τραμπ, και δε δίσταζε να το δείξει.... ήταν το να περνάει καλά και να κάνει το χαβαλέ του, όταν δεν ασχολούνταν με τις επιχειρήσεις του. Η επιμονή κι η φιλοδοξία της Ιβάνκα - Γιαέλ όμως, ήταν εκείνη που τον οδήγησε στο Οβάλ Γραφείο. Από 'κει και πέρα, ζει τ' όνειρό της. Έχει γίνει η αφανής πρόεδρος των ΗΠΑ, την ώρα που τα βλέμματα του κόσμου έχουν πέσει πάνω στον Ντόναλντ.

Η παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νοτίου Κορέας, υπήρξε καταλυτική, αφού κατάφερε να πείσει την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν ώστε να συναντηθούν οι δύο ηγέτες, σε μία κίνηση που άφησε άναυδο όλον τον πλανήτη. Καθοριστική όμως, είναι η παρουσία της στο Λευκό Οίκο. Οι απολύσεις και οι παραιτήσεις που συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα, είναι ως επί το πλείστον δικό της «δημιούργημα», είτε γιατί κάποιοι δυσανασχετούν ανοιχτά και βλέπουν την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, είτε γιατί κάποιος δεν της κάνει το χατήρι, οπότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η οριστική αποπομπή του συζύγου της από το Λευκό Οίκο, φέρει τη σφραγίδα της, καθώς οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την κατηφόρα, ενώ ήδη στους διαδρόμους του Καπιτωλίου κυκλοφορούν φήμες για διαζύγιο του ζεύγους. Το "καμάκι" της Ιβάνκα - Γιαέλ στον Καναδό πρωθυπουργό, ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο σπίτι της «πρώτης κόρης» των ΗΠΑ.

Τέλος, οι νέες ανακατατάξεις στο State Department, φέρουν επίσης τη σφραγίδα της Ιβάνκα - Γιαέλ. Εκείνο που ψιθυρίζεται στα γραφεία του Λευκού Οίκου, είναι ότι ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, διαφώνησε ανοιχτά με την Ιβάνκα σε θέματα που αφορούσαν την Τουρκία, καθώς είναι γνωστό ότι η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ερντογάν. Ακόμα όμως και η νέα διευθύντρια της CIA, φέρεται να είναι προσωπική επιλογή της Ιβάνκα - Γιαέλ, αφού -σύμφωνα με όσους είναι κοντά του- ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείεται να επέλεγε γυναίκα γι' αυτόν το ρόλο.

Συνεπώς, όποιος θέλει να επηρεάσει το Λευκό Οίκο, δεν έχει παρά να σαγηνεύσει τη φιλόδοξη μα και γοητευτική Ιβάνκα - Γιαέλ, και καλή του επιτυχία!!!



Γεώργιος Μεταξάς

Δημοσίευση σχολίου

Blogger