Τρόμος έχει τυλίξει την περιοχή του Φιλοπάππου και γύρω από την Ακρόπολη, τα τελευταία 24ωρα. Μία συμμορία δέκα ατόμων επιτέθηκε στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών - ένα εξ αυτών παιδί αστυνομικού - τους λήστεψαν και μαχαίρωσαν έναν 19χρονο που προσπάθησε να αντισταθεί και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. 

Λίγες ώρες αργότερα ένα ζευγάρι ξυλοκοπήθηκε άγρια και ληστεύτηκε από μία ομάδα τεσσάρων νεαρών. 

Κι όλα αυτά, τα περιστατικά τρόμου στην περιοχή του Θησείου και της Ακρόπολης, ενώ το Σαββατο το πρωί η ΕΛΑΣ είχε εξαγγείλει την εξάρθρωση σπείρας τεσσάρων Αλγερινών, ηλικίας 16, 17, 19 και 21 ετών, που είχαν προχωρήσει σε εννέα ληστείες και τέσσερις κλοπές στην ίδια περιοχή, πάλι με την απειλή μαχαιριού. 

Ετσι εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο στην ίδια περιοχή να δρούσαν κι άλλες ομάδες ληστών - πιθανόν αλλοδαπών - που δεν έγιναν αντιληπτοί από τις έρευνες των αστυνομικών ή ακόμη κι ορισμένες επιθέσεις που αποδίδονται στους τέσσερις συλληφθέντες Αλγερινούς να έχουν διαπραχθεί από άλλους επικίνδυνους δράστες που επιτίθενται σε ανυποψίαστους περαστικούς ανενόχλητοι. 

Σημειώνεται ότι προ 48ωρων εξαγγέλθηκε νέο σχεδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας , του οποίου η εφαρμογή παραμένει προβληματική.


πηγή: tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger