Γράφει ο Νικ. Α. Αργυρίου 

Οι εξολοθρευτές της Ελληνικής οικονομίας εξυπηρέτησαν άμεσα το ιδιωτικό συμφέρον των δανειστών-πιστωτών μέχρι υστερίας. Έτσι, τραπεζίτες, ασφαλιστές, χρηματιστές, διαχειριστές, σύγχρονοι  χρυσοθήρες ροκάνισαν τον αποταμιευτικό πακτωλό με μεθόδους όχι πάντα διαφανείς και νόμιμες. Τα πάσης φύσεως «τρωκτικά» με την εξαπάτηση του Έλληνα αποταμιευτή ευδαιμονούν στις χρηματιστηριακές του χρηματιστηριακού τζόγου.
Η κεφαλοποιητική ανομία του αφηρημένου χρήματος των αγορών επιβεβαιώνουν τον κατακερματισμό των ασφαλιστικών ταμείων σε όλο το συνταξιοδοτικό πεδίο.
Η μαφία της παγκοσμιοποίησης οδηγεί στην κατάλυση της κοινωνικής συνοχής με αυξημένο το πρόβλημα του δημογραφικού, την διόγκωση της ανεργίας, την κοινωνική εξαθλίωση και την κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης. Έτσι, η Ελλάδα από μία χώρα υποδοχής ξένων επενδύσεων έχει μετατραπεί σήμερα σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Στην γκρίζα, ασταθή και εύθραυστη Ελληνική πραγματικότητα, χάθηκε για πάντα η κρυφή ελπίδα μετά την αναγκαστική μετανάστευση της νεολαίας μας. Το ανησυχητικό αυτό ορόσημο για το μέλλον της χώρας μας, έρχεται να καταγράψει της πιο δυσοίωνες προβλέψεις για την κοινωνική συνοχή και την ύπαρξη του έθνους μας.
Τα έθνη, οι κοινωνίες κινδυνεύουν από την συστημική υπονόμευση της εθνικής τους ταυτότητας. Το πολιτικό σύστημα προστατεύει αλλοεθνείς που εισρέουν παράνομα στην χώρα μας, που στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι μουσουλμανικής φύσεως. 
Η σταδιακή αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού της Ελλάδας αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο. Η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού στις μέρες μας είναι προωθούμενο σχέδιο, αλλά για να επιτύχει απαιτείται αυξημένη ανεργία και συμπίεση των μισθών. Επίσης, η ανοδική συσσώρευση του ισλαμικού στοιχείου που πραγματοποιείται στην χώρα μας εκτρέφει το αυγό του φιδιού. Μετά από μια οδυνηρή περίοδο υποδούλωσης στα χρέη και στην ολιγαρχία των δανειστών είναι πλέον ορατός ο αφανισμός των Ελλήνων. Η συνεχής απαξίωση για οποιοδήποτε πατριωτικό αίσθημα και η ενοχοποίηση σε καθετί πατριωτικό εντείνεται στις μέρες μας με τον παροξυσμό των εθνομηδενιστών.
Το πρόβλημα με την συσσώρευση μεταναστών στην Ελλάδα συγχέεται στη εποχή μας, όχι αθώα, αλλ΄υποβολιμαία με μια ακολουθία προβλημάτων που δυστυχώς συγκαλύπτονται όλα, ώστε τελικά να μην ξεχωρίζει κανένα και να ακούγονται οι πλέον εξωφρενικές απόψεις, όπως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.
Η εξωτερική πολιτική βρίσκεται στις μέρες μας αξεδιάλυτα περιπλεγμένη στις ορέξεις της Τουρκίας ή στον ανιστόρητο και απαράδεκτο εθνισμό των Σκοπίων. Το πρωτοποριακό πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα, βυθίζεται στην ολιγαρχία του χρήματος, ενώ το μέλλον της χώρα συνδέθηκε με την βούληση της Γερμανίας. Έτσι, η υψηλή κερδοφορία δια των μνημονίων προέρχεται από τον άμεσο έλεγχο της οικονομίας μας με βασικό κριτήριο της υψηλές χρηματιστικές αποδόσεις. 
Συγκεκριμένα η διόγκωση και η νομιμοποίηση πάσης φύσεως κερδοσκοπικής δραστηριότητας εις βάρος της χώρας μας, γίνεται κυρίως από την αγορά χρηματιστικών τίτλων προς μεταπώληση, πάρα από την « εσωτερική» απόδοση των τίτλων. Πράγμα που καθιστά το συνολικό οικονομικό σύστημα όλο και περισσότερο ευάλωτο, εύθραυστο και εξαρτημένο. 


Δημοσίευση σχολίου

Blogger