Τη διακοπή επ' αόριστον του πρωταθλήματος αποφάσισαν μετά από τη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα τον κ. Βασιλειάδη θα ξεκινήσουν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να υπάρξει ένα νέο, αυστηρότερο πλαίσιο, πριν την κατάρτιση του οποίου δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο ποσοσφαιρικού «Grexit», επισήμανε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για εξυγίανση του χώρου ποδοσφαίρου, έχουμε κερδίσει πολλά αλλά μένουν πολλά περισσότερα. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαντάσματα του παρελθόντος» ανέφερε.

Όπως είπε υπάρχει συνεχής επαφή με την UEFA.


Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης

Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείτα από την αστυνομία, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

Η στάση της UEFA και της FIFA

Τα γεγονότα της Τούμπας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. UEFA και FIFA παρακολουθούν τα όσα έγιναν στην Ελλάδα, καθώς και όλα τα άλλα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί τελευταία σε διάφορα ευρωπαϊκά γήπεδα, και σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα αναμένεται να πάρουν αυστηρά μέτρα για την πάταξη αυτών των φαινομένων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα AS, η UEFA ετοιμάζει κυρώσεις σε ΠΑΟΚ, Σπαρτάκ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ και Γουέστ Χαμ για τις συμπεριφορές στα γήπεδα τους, με τιμωρίες από κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών, μέχρι και αποκλεισμό συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες άμεσα καθώς η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου λίγους μόλις μήνες πριν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ για τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα, στο στόχαστρο της UEFA έχει μπει η Σπαρτάκ Μόσχας για τις βιαιοπραγίες των οπαδών της στο Μπιλμπάο, η Παρί Σεν Ζερμέν για τη συμπεριφορά των φανατικών της στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και οι Λιλ και Γουέστ Χαμ για τις βίαιες πράξεις των οπαδών τους σε παιχνίδια μέσα στο σαββατοκύριακο.

Η UEFA βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τη FIFA για τις ποινές που πρέπει να υπάρξουν με τους προέδρους των δύο Ομοσπονδιών, Ινφαντίνο και Σέφεριν να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, σύμφωνα με την AS. Αμφότεροι επιθυμούν την επιβολή αυστηρών ποινών για συλλόγους και οπαδούς ομάδων που δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη στην UEFA όπου θα ζητηθούν από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Αγγλίας λεπτομέρειες και εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στους αγώνες του ΠΑΟΚ, της Λιλ και της Γουέστ Χαμ.




πηγή: gr.euronews.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger