Κατά των πλέον παραδοσιακών συμμάχων της χώρας του στρέφεται πλέον ανοιχτά ο Τούρκος Πρόεδρος, καλώντας τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από το έδαφος της Συρίας καθώς όπως είπε «δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εκεί».

Αναφερόμενος στην παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Μανμπίτζ είπε πως όσο υπάρχουν εκεί τρομοκράτες – όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους η Τουρκία – η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιχειρήσεις τις. Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω είπε πως οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή όχι για να πολεμήσουν κατά του ISIS αλλά για να επιτεθούν στην Τουρκία και το Ιράν καθώς μια επίθεση κατά της Ρωσίας θα σήμαινε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Ο ίδιος ζήτησε εκ νέου σεβασμό προς την Τουρκία λέγοντας πως οι ΗΠΑ «μιλούν προσβλητικά» και τόνισε: «Γιατί σηκώνεστε από εκεί που είστε και έρχεστε εδώ 11.000 χιλιόμετρα μακριά; Αυτά τα εδάφη είναι δικά σας;” “Αναμένουμε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ να τοποθετηθεί απέναντι στις πολιτικές που στρέφονται εναντίον της χώρας μας και μας μπερδεύουν. Αυτοί που μιλούν εκ μέρους του Τραμπ δεν αντιλαμβάνονται τί λένε”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά στη σκιά των παρατηρητών που μπήκαν στη σειρά για να κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας”. Κωνσταντινούπολη


Πηγή: ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου ΤΟΥΡΚΙΑ, crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger