Δορυφορική φωτογραφία με το στρατόπεδο του κατεχόμενου του Αγίου Βασιλείου το οποίο δείχνει την ενίσχυση του τουρκικού στρατού δημοσιεύει η εφημερίδα «Σημερινή». 



Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το εν λόγω στρατόπεδο είναι ένα από εκείνα τα οποία ενισχύθηκαν με 18 από τα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τουρκικής κατασκευής που κατέφθασαν στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2017.

Στα υπόστεγα της μονάδας βρίσκονται άλλα 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή δρ Γιάννο Χαραλαμπίδη, η συγκεκριμένη φωτογραφία μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία και νομικά κείμενα θα έπρεπε να αποτελούν τον φάκελο της νέας επιθετικής τουρκικής δράσης για διπλωματικούς σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ιδίως αν η στρατηγική περιλαμβάνει ακόμη και αυτή την πρόκληση κόστους μέσω κυρώσεων ή ενεργοποίησης του άρθρου 42/7 των συνθηκών.

Ενισχύει μονάδες πυροβολικού στα κατεχόμενα η Τουρκία

Το σκηνικό της έντασης με την Ελλάδα και την Κύπρο επιδεινώνει συνεχώς η Τουρκία, αυξάνοντας αλλά και αναβαθμίζοντας, ποιοτικά, τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και στη Θράκη. Φροντίζοντας, μάλιστα, η «διακηρυγμένη» επιθετικότητά της να στοιχίζεται, με συνέπεια, και με ενέργειες στο πεδίο της πράξης. 


Μετά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της ΤΠΑ, τη διεμβόλιση πλοίου του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια και την, διά πειρατικών ενεργειών, ματαίωση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, η Άγκυρα προβαίνει σε νέα κλιμάκωση των επιθετικών της ενεργειών, ενισχύοντας τις υπάρχουσες μονάδες πυροβολικού στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια με νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ., ενώ με την πρόσφατη σύλληψη δύο Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο διπλωματικο-στρατιωτικό θρίλερ εναντίον της Αθήνας, στη σκιά της κρίσης με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχόν πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ. Ερντογάν. 

πηγή: sigmalive.com/veteranos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger