Ο Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δημιούργησε νέα αμυντικά συστήματα ως απάντηση στην ανάπτυξη των αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο  Πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε στα τέλη του 2017, πως στη Ρωσία δοκιμάστηκε επιτυχώς ένα εντελώς νέο είδος όπλου  - πυραυλικό σύστημα πυραύλων. Υπογραμμίζοντας ότι οι πυραύλοι Sarmat θα είναι εφοδιασμένοι με πυρηνικές κεφαλές, ο πρόεδρος σημείωσε ότι επιπλέον η Ρωσία αναπτύσσει πυρηνική κεφαλή αρκετά μικρή για να μεταφερθεί από πυραύλους κρουαζιέρας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι όλες οι εργασίες για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας διεξήχθησαν στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία. Ο Πούτιν σημείωσε ότι η χώρα του δεν απειλεί  κανέναν και δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε κανέναν παρά στην δημιουργία μιας νέας σειράς όπλων, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών όπλων υψηλής ακρίβειας, που εξυπηρετούν αποκλειστικά τις αμυντικές ανάγκες της Ρωσίας.



Επίσης πάνω στο θέμα αυτό  ο Λιτόβκιν, υπογράμμισε:

"Όπως είπε ο Πούτιν, σήμερα έχουμε πυραύλους κρουαζιέρας με μικροσκοπική πυρηνική μηχανή μικρού μεγέθους που επιτρέπει σε αυτούς τους πυραύλους να πετάξουν σε μια απείρως μεγάλη απόσταση. Πιστεύω ότι ο υπαινιγμό που προέδρου αφορά το σύστημα  των πυραύλων Sarmat. που  θα γίνουν υπερηχητικές, όταν σε μια συγκεκριμένη στιγμή όταν θα πλησιάσουν τον στόχο".


Το SARMAT θα είναι εξοπλισμένο με πυρηνικές κεφαλές. Επιπλέον, η Ρωσία αναπτύσσει πυρηνική κεφαλή αρκετά μικρή ώστε να μεταφέρεται από πυραύλους κρουαζιέρας. 

Επιπλέον, η Μόσχα έχει αναπτύξει υποβρύχια αεροσκάφη ικανά να λειτουργούν σε τεράστια βάθη και διακλαδικές αποστάσεις, καθώς και να δημιουργούν υπερηχητικά όπλα.
Το σύστημα Sarmat , ικανό να φέρει ένα ευρύ φάσμα πυρηνικών όπλων, είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους του μέχρι και 16.000 χιλιόμετρα (9.940 μίλια) και να επιτεθεί τόσο στους νότιους όσο και στους βόρειους πόλους.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger