Σοβαρά ερωτήματα για τους στόχους της Άγκυρας προκαλεί η πληροφορία ότι λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών οι Τούρκοι στρατιώτες είχαν αφαιρέσει τους πασσάλους που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή.

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει την άποψη πολλών ότι πιθανώς η Αγκυρα να έστησε «παγίδα» στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Την πληροφορία δημοσιεύει η ιστοσελίδα HellasJournal.com προσθέτοντας ότι συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να έχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. 

Αυτήν την στιγμή δεν είναι γνωστό αν είχε υπάρξει συνεννόηση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτηση τους είχε ήδη προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η περιπολία των δυο στρατιωτικών είχε και αυτό το αντικείμενο, τον έλεγχο δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στην θέση τους, κάτι που δεν είχε γίνει. Αντιθέτως οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι είχε συμβεί και εάν είχαν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο οι πάσσαλοι.



Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger