Η κατάσταση γύρω από τη Συρία είναι άκρως ανησυχητική, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα, είπε ότι σκηνοθετήθηκε με τη βοήθεια των ειδικών υπηρεσιών ενός κράτους το οποίο χαρακτήρισε ως «ρωσοφοβικό».

«Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι πρόκειται για άλλη μια σκηνοθεσία και ότι οι ειδικές υπηρεσίες ενός κράτους, το οποίο βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή μιας ρωσοφοβικής εκστρατείας μετείχαν σε αυτήν την σκηνοθεσία», σημείωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε μάλιστα ότι μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στη Συρία, όπως οι παλιότερες στη Λιβύη και το Ιράκ, θα οδηγήσει σε νέα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη.
«Θεός φυλάξοι από οποιαδήποτε περιπέτεια στη Συρία μετά την εμπειρία της Λιβύης και του Ιράκ», σημείωσε.
«Ακόμη και η παραμικρή υπερβολή θα προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη και άλλες εξελίξεις τις οποίες ούτε εμείς ούτε οι ευρωπαίοι εταίροι μας χρειάζονται», αλλά μπορεί να «χαροποιούν αυτούς που προστατεύονται από έναν ωκεανό», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση Άσαντ συμπληρώνει τους ισχυρισμούς του Σεργκέι Λαβρόφ λέγοντας πως οι «τρομοκράτες», όπως τους αποκαλεί χαρακτηριστικά, είναι αυτοί που είχαν πρόσβαση στα χημικά, τα οποία ήρθαν από τη Λιβύη στη Συρία μέσω της Τουρκίας.

πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger