Ηθικό ακμαιότατο έχουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο. Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως επισκέφτηκε τους δύο στρατιωτικούς την Κυριακή του Πάσχα, μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τις τουρκικές αρχές.

Ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ένα στενό κύκλο ιεραρχών στο Φανάρι για τη συνάντηση που είχε με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.
«Πήγα να δώσω κουράγιο, αλλά με τη στάση τους αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως και πρόσθεσε: «Τα παιδιά κάνουν υπομονή, καθώς καταλαβαίνουν πως το θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις, αφού αυτά τα περιστατικά στα σύνορα είναι συνήθη». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι δύο στρατιωτικοί έχουν πλήρη αντίληψη για την αγάπη του κόσμου και για το γεγονός ότι η περιπέτειά τους, έχει λειτουργήσει συνεκτικά στον ελληνικό λαό».

Οι δύο στρατιωτικοί νιώθουν το αγκάλιασμα και ήδη σκέφτονται την ευθύνη που έχουν για το πώς διαχειριστούν αυτή την αγάπη, μόλις επιστρέψουν στη χώρα. Ακόμα, ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος επισήμανε πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης του είπαν πως χαίρουν καλής αντιμετώπισης στη φυλακή, έχουν πρόσβαση σε βιβλία και άλλες δραστηριότητες.

Τέλος, υπογράμμισε πως  εντυπωσιάστηκε από τη συγκρότηση και την καλλιέργεια των δύο νεαρών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η περιπέτεια θα λήξει σύντομα και δεν θα χρειαστεί να ξαναπάει στις φυλακές.

Πηγή:Pontosnews

Δημοσίευση σχολίου

Blogger