Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δρουν υπογείως στους καταυλισμούς προσφύγων – Οργή κατά της Άγκυρας από τους Κούρδους που εγκαταλείπουν τη Μόρια
Μετανάστες | Μυτιλήνη: «Βόμβα» για το ελληνικό κράτος αν επιβεβαιωθεί ότι Τούρκοι πράκτορες κινούνται εντός των καταυλισμών δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα

Μπορεί η φημολογία για τους τρεις νεκρούς ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών στη Μυτιλήνη κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη να διαψεύστηκε το Σάββατο (26/05/2018) από τις Αρχές, ωστόσο την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANF), που υποστηρίζει ότι πίσω από τα επεισόδια βρίσκεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κουρδικού πρακτορείου, μια ομάδα «αγνώστων στοιχείων» φέρεται να επιτέθηκε σε Κούρδους στη Μυτιλήνης, αφήνοντας πίσω της επτά τραυματίες


Κατά την ίδια πηγή, η περιβόητη ΜΙΤ φέρεται ως ύποπτη για ενεργό ανάμειξη στο περιστατικό αυτό και μάλιστα εκτιμάται πως «σκοπός τους ήταν να μετατρέψουν τα επεισόδια σε μια γενικευμένη αραβο-κουρδική σύγκρουση».

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον οι πληροφορίες του συγκεκριμένου πρακτορείο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έρχεται να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεδομένης και της οργής που έχουν προκαλέσει εδώ και καιρό οι αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που για τη γείτονα έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρολό στην αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή (25/05/2018), οδήγησαν στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση «Αλληλεγγύη Λέσβου», ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευόμενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής, ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Το «ύπουλο» σχέδιο των Τούρκων
Παρόμοια περιστατικά στην Μυτιλήνη ενισχύουν τις αμφιβολίες για το ρόλο και τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ΜΙΤ, σε συνεργασία με Τούρκους πράκτορες που πιθανόν έχουν διεισδύσει στη χώρα μας, έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους απ' ότι φαίνεται και εντός των στρατοπέδων προσφύγων. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι ενδέχεται να υπάρχει γενικότερο σχέδιο αποαποσταθεροποιήσεως στα μυαλά των αξιωματούχων στην Άγκυρα, κατά της ελληνικής επικράτειας με «επιχειρήσεις» αυτού του τύπου.

Υπενθυμίζεται πολύ παλαιότερο δημοσίευμα η Ισραηλινή αντικατασκοπεία, είχε αποκαλύψει στις ελληνικές αρχές σχέδιο με στόχο ελληνικά νησιά.

Η MOSSAD είχε κάνει λόγο για ύπουλο τουρκικό σχέδιο με «τζιχαντιστές» εντός ελληνικών νήσων.

Όλα αυτά καταδεικνύουν, εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή της ΜΙΤ τελικά, τουρκικές ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις από τους Τούρκους με στόχο τη δημιουργία κλίματος στα νησιά μας, κάτι που αποτελεί « ωρολογιακή βόμβα» για το ελληνικό κράτος.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια (πηγή: lesvosnews.gr)


πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger