Ο ένστολος εικονίζεται να φορά στη στολή του το σύμβολο της NRA, το «Μολών Λαβέ», το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συνδέεται με την άκρα δεξιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σάλο προκάλεσε άντρας της ειδικής ομάδας της Γαλλικής αστυνομίας CRS (ειδικές δυνάμεις), ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας ραμμένη στη στολή του το μήνυμα «Μολών Λαβέ».

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τόσο το γαλλικό δίκαιο όσο και με το καταστατικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Γαλλίας είναι παράνομη ενέργεια η αναγραφή μηνύματος ή συμβόλου που συνδέεται με πολιτική ή οικονομική κίνηση στην στολή του σώματος.

Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας διέταξε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Τα γαλλικά μέσα πάντως να σημειώνουν πως για αρχή προβλέπεται απλή επίπληξη προς το μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Πάντως το «Μολών Λαβέ» το οποίο οι Σπαρτιάτες αντέταξαν στις Περσικές αξιώσεις για «Γη και ύδωρ» αποτελεί το «motto» της NRA (National Riffle Association) η οποία έχει μάλιστα παραγγείλει και κατασκευάσει όπλο στο οποίο είναι χαραγμένη στη βάση της κάνης η αρχαία ελληνική φράση.

Το «Μολών Λαβέ» συνδέεται όλο και περισσότερα με ακροδεξιές απόψεις και θέσεις στον κόσμο, χάνοντας την πραγματική του έννοια.


πηγή: .newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger