Σε τι ειδικεύονται οι Έλληνες της Αγγλίας που συνάντησε ο Πρωθυπουργός;

Με πλάνα από την συνάντηση του πρωθυπουργού με Έλληνες νέους που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, παρουσίασε την είδηση της συνάντησης με χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επενδυτές, του πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα. 

Αρχικά ας δούμε το βίντεο, τονίζοντας ότι μιλάμε για την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού στο The Hellenic Centre, και όχι για την δεύτερη που ήταν σε κλειστό κύκλο στο Guildhall με πραγματικούς εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα.


Η ΕΡΤ παρουσίασε νέους Έλληνες μετανάστες ως "χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επενδυτές".

Όπως είδαμε, στο παραπάνω βίντεο η ΕΡΤ «έριξε» πλάνα από άσχετη συνάντηση, δηλαδή με τους νέους Έλληνες μετανάστες που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα, στην είδηση της συνάντησης με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επενδυτές, δημιουργώντας σύγχυση.


Στην πραγματικότητα όμως, οι «χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και επενδυτές» που παρουσίασαν στα πλάνα, ήταν νέοι σε ηλικία Έλληνες μετανάστες (επιστήμονες, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες) που ζουν στο Λονδίνο. Δεν είχαν καμιά σχέση με «οικονομικούς επενδυτές και συμβούλους».

Όπως μας ενημέρωσε η ίδια η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ευδοξία Λυμπέρη, εκείνη μιλούσε για τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο όπου είχε συναντήσεις με τους επενδυτές, ενώ η ΕΡΤ έδειχνε πλάνα από την πρώτη μέρα με τους Έλληνες μετανάστες. Άρα, είναι σαφές ότι η γκάφα δεν ήταν δική της αλλά της ΕΡΤ. (Ας σημειωθεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δεοντολογικά όρθρο να τονίζει το κανάλι ότι τα πλάνα δεν αφορούν το θέμα για το οποίο μιλάει η δημοσιογράφος. Κάτι το οποίο δεν έπραξε η ΕΡΤ δημιουργώντας σύγχυση).

Ας δούμε πώς μεταδόθηκε (ορθά) από άλλες πηγές η συνάντηση με τους νέους Έλληνες μετανάστες, που πρόβαλε σε πλάνα η ΕΡΤ, για να καταλάβουμε πώς οι εικόνες και τα πλάνα είναι σε θέση να μπερδέψουν τον τηλεθεατή, όταν άλλα περιγράφεις και άλλα δείχνεις.









ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger