Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθησαν 11 άτομα, εννέα Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για συμμετοχή σε επιθέσεις με μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούσαν υπηρεσία στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ένας από τους 11 συλληφθέντες είναι υπάλληλος της βουλής. 

Συγκεκριμένα, στις 5:50 τα ξημερώματα δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων η διμοιρία που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας όμως αποφάσισε να καταδιώξει τους κουκουλοφόρους. Ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη μέχρι την πλατεία Εξαρχείων, με τους κουκουλοφόρους να εγκλωβίζονται σε ένα κατάστημα. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και δόθηκε εντολή να προσαχθούν. 

Οι προσαχθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.




Το χρονικό

Η πρώτη από τις δύο επιθέσεις των κουκουλοφόρων έγινε στις 4:30 στην Τοσίτσα και η δεύτερη, 40 λεπτά αργότερα, στις 5:10 στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν περισσότερες από 50 μολότοφ και μάλιστα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα που προσπάθησε να αποφύγει την βροχή των μολότοφ. 

Οι αστυνομικοί αυτή την φορά, εφάρμοσαν την γενική εντολή που λέει «όπου μπορείτε κάντε συλλήψεις», και έτσι ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην Χαριλάου Τρικούπη ένας ανθυπαστυνόμος , πήρε πρωτοβουλία, μετά την επίθεση και καταδίωξε τους δράστες στην πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και στην οδό Σπύρου Τρικούπη κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν σε ένα κατάστημα ( κάβα ποτών) το οποίο παραβίασαν μπήκαν μέσα και κατέβασαν τα ρολά.

 Στη συνέχεια οι αστυνομικοί σε συνεννόηση με το κέντρο επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη της κάβας, οποίος έφτασε στο σημείο άνοιξε το μαγαζί και οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες και να τους προσαγάγουν.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ενώ σε βάρος των 11 συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία. Για 3 ώρες οι αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ, είχαν μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και κατέθεταν για την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για δακτυλοσκόπηση και στη συνέχεια θα παρουν τον δρόμο για τον αρμόδιο εισαγγελέα.


πηγή: protothema.gr,   iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger