Το Μουντιάλ της Ρωσίας έχει μπει για τα καλά στην τελική του ευθεία, με την Αγγλία να βρίσκεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου και θα αντιμετωπίσει την Σουηδία.Εύλογα λοιπόν θα πει κανείς ότι τα »λιοντάρια» έχουν μια σπάνια ευκαιρία να πάνε μέχρι το τέρμα του δρόμου.

Η πορεία αυτή της ομάδας, έφερε στο φως της δημοσιότητας μια πρόταση που είχε κατατεθεί λίγο πριν το Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 στον σπουδαίο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή,του ζητήθηκε να φτιάξει μια φόρμουλα η οποία και θα οδηγούσε την εθνική της χώρας στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

O Xόκινγκ λοιπόν ανέλυσε όλα τα παιχνίδια που είχε παίξει η εθνική Αγγλίας από την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966 μέχρι και το 2014 και κατέληξε σε κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοσή της.Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται “General Logistic Regression Modelling”,για να υπολογίσει τις πολλαπλές παραμέτρους που θα οδηγούσαν στην επιτυχία της εθνικής κατέληξε στο εξής:

»Στατιστικά, η Αγγλία έχει μεγαλύτερη επιτυχία όταν αγωνίζεται με την κόκκινη εμφάνιση και έχει 10% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει με σύστημα 4-4-3 αντί του 4-4-2.» Επιπλέον την συμφέρει να την σφυρίζουν Ευρωπαίοι διαιτητές γιατί τους αρέσει περισσότερο το αγγλικό στυλ παιχνιδιού αντί θεατρίνων όπως ο Σουάρεζ. Ακόμα σημαντικό ρόλο παίζει το κλίμα, το προσδοκώμενο χαμηλό υψόμετρο και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα, καταλήγοντας στο ότι την βολεύουν οι ώρες που είναι πιο κοντά στις 3 το μεσημέρι και η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 5ºC σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Αγγλίας, γιατί τότε μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας κατά 58%.

Τέλος,σημαντικό ρόλο παίζει και η εγγύτητα της χώρας διεξαγωγής του κυπέλλου τόσο όσον αφορά την αποφυγή jet lag, όσο και στην διαφορά στην κουλτούρα.

Φαίνεται πώς πήραν το μάθημα τους μετά την αποτυχία του 2014 και ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του κορυφαίου αστροφυσικού! Λέτε να τα καταφέρουν τελικά;


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger