Αντί να σιωπήσουν και να οδηγήσουν σε άμεση παραίτηση τους κ.κ. Τόσκα, Δούρου και Σκουρλέτη δήλωσαν με θράσος ότι: «φέτος ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές!!!». Κάποιος πρέπει να πει στο αυτί του Τσίπρα ότι οι νεκροί πάντα επιστρέφουν και ζητούν την τιμωρία των ενόχων.

Αν αληθεύουν οι καταγγελίες του αξιωματικού της Ομάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, κου Μπαλτάκου ότι είχαν μαζέψει νεκρούς γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα και είχαν ενημερώσει την ηγεσία του λιμενικού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, τότε δεν είναι μόνο μια εγκληματική αμέλεια του Τσίπρα και της παρέας του. Είναι ένα πραγματικό μπούλινγκ σε βάρος των τραγικών θυμάτων αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες, τότε οι Απριλιανοί κλώνοι, οι φασίστες που κυβερνούν προσπάθησαν να διαχειριστούν επικοινωνιακά το θέμα, χωρίς να λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πολύ περισσότερο χωρίς να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί ή πνίγηκαν.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο κος Γιώργος Στασινός : «ούτε η άναρχη δόμηση φταίει, ούτε ο αέρας που φυσούσε. Υπήρχε χρόνος αντίδρασης, προκειμένου να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές». Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία και σε αυτούς που έπρεπε να δώσουν εντολή εκκένωσης της περιοχής. Ούτε ένας νεκρός δεν θα υπήρχε δηλώνουν πολεοδόμοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί αν η κα Δούρου που ήταν η αρμόδια να δώσει εντολή, είχε πράξει το καθήκον της.
Εκείνη την ώρα, μου λένε κακές γλώσσες και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, η κα Δούρου μιλούσε με δημοσιογράφο και του έλεγε ποιες είναι οι σκέψεις της, για το αν θα κατέβει πάλι υποψήφια στην Περιφέρεια ή θα πάει στην Ευρωβουλή.

Οι άνθρωποι, αυτή η φάρμα των πολιτικών παχυδέρμων, επιχείρησαν  επί ώρες να διαχειριστούν επικοινωνιακά μια υπόθεση που αφορούσε το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων.

Έβγαλαν τον Τσίπρα στις έντεκα το βράδυ να κουβεντιάζει στο Συντονιστικό Κέντρο για το πώς πάει η κατάσταση και οι Έλληνες τηλεθεατές άκουγαν ότι τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα στην Κινέτα. Η χώρα βούλιαζε και καιγόταν μέσα στην πολιτική ανυπαρξία των εθνικών καταστροφέων.

Όλοι οι πολιτικοί εγκληματίες. Όλοι οι έχοντες ολοκληρωτική νοοτροπία, λένε με ευκολία ψέματα και επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις αντιλαϊκές πράξεις τους με ανοησίες και υπερβολές.
Κυρίως όλοι οι έχοντες Απριλιανή στόφα και ψυχή, συνηθίζουν να μεταφέρουν τις ευθύνες σε άλλους ή σε τυχαία περιστατικά. Ο ελληνικός λαός επί των ημερών του επίσης εθνικού καταστροφέα και διαπλεκόμενου Κώστα Σημίτη, άκουσε περί ακραίων καιρικών φαινομένων. Άκουσε επίσης από το στόμα του ξένου πράκτορα, όπως τον έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το περίφημο : «Αυτή είναι η Ελλάδα!». Θυμάμαι ότι το είπε όταν είχαμε το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα το Σεπτέμβριο του 2000, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 81 άνθρωποι!!!

Αργότερα, οι πολύπαθοι κάτοικοι της Ιερής γης άκουσαν τους Έλληνες πολιτικούς να εγκαινιάζουν και να χρησιμοποιούν τον όρο: Ασύμμετρη Απειλή. Κάτι δηλαδή που είναι ξαφνικό, μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα αν και ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε συναγερμό. Ακούσαμε για ασύμμετρες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα ασύμμετρη απειλή για τη χώρα, ήταν και είναι, όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο διάλυσής της. Η μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή, ήταν ο Τσίπρας.

Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα Απριλιανά τζάκια, συγγενής Απριλιανών εργολάβων, που παριστάνοντας πότε τον κομμουνιστή, πότε τον αριστερό, πότε τον αντιμνημονιακό και πότε τον αφοσιωμένο στο λαό, άρπαξε την εξουσία και αποδείχθηκε στην πράξη ο χειρότερος δήμιος για τους Έλληνες και το ελληνικό Έθνος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ακράδαντα ότι αυτοί είναι οι Σικάριος, οι εκτελεστές της Μέρκελ που πυροβολούν στο ψαχνό και απομακρύνονται γελώντας.
Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, τον ξένο τύπο. Άλλος πρωθυπουργός θα είχε σκύψει το κεφάλι και σεβόμενος τον εαυτό του θα είχε παραιτηθεί. Σύσσωμος ο ξένος τύπος, μιλάει για την αλαζονεία των κυβερνώντων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αυτή η τεράστια πολιτική μορφή, που δεν διαπίστωσε καμία κηλίδα στον Σαρωνικό, κανένα νεκρό στο Μάτι, αυτή η γιγαντιαία και ταλαντούχος πολιτική μορφή, που δήλωσε στην εκπομπή μου ,ότι : «θα μείνω μαζί με τον Τσίπρα, μέχρι το τέλος, όπως ο τελευταίος Σαμουράι», είπε, αφήνοντας άναυδους του ακούοντες ότι : «το ζητούμενο δεν είναι να θυσιαστεί ένας υπουργός!».

Εδώ μιξάρεται η φασιστική νοοτροπία, η καρεκλοκενταυρία με την τρέλα. Το παίζουν Ιφιγένειες. Εν Ταύροις και εν Αυλίδι. Οι σημερινοί, νεοαπριλιανοί, αυτοί που μεγάλωσαν με λεφτά από έργα της Χούντας, αυτό το πολιτικό μόρφωμα Απριλιανών κλώνων δεν αναγνωρίζει την έννοια της πολιτικής ευθύνης, δεν αναγνωρίζει την κυβερνητική ευθύνη για την προστασία των πολιτών.

Πλημμύρισε η Μάνδρα. Ουρά τα φέρετρα. Τα σχέδια για τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν στο συρτάρι της πολιτικής μούμιας, που λέγεται Δούρου. Και σκέφτεται να ξανακατέβει ή να πάει στην Ευρωβουλή. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος θέλει να πάνε στα τσακίδια.

Προχωράμε είπαν τότε για να κλείσει το θέμα των νεκρών της Μάνδρας. Το ίδιο λένε και τώρα. Ποτέ ξανά.
Ο Απριλιανός κλώνος και ο πολιτικός εσμός που τον ακολουθεί, είτε τσακίζει τους συνταξιούχους, είτε διώχνει μαζικά τα παιδιά μας στο εξωτερικό, είτε μειώνει το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων, είτε χαρίζει το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας, είτε με εγκληματικές παραλείψεις προκαλεί εκατοντάδες θανάτους, δεν αισθάνεται καμία πολιτική ευθύνη.

Είναι μία παρέα αλλοπρόσαλλων, πρόχειρων, ημιεγγράμματων και τσαμπουκάδων, που νομίζουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι πολιτικό χαμαιτυπείο, να είναι η Χαβάη του Κατελάνου στο Περοκέ.
Στέκομαι και προσέχω τη συμπεριφορά τους. Πότε τους φταίει ο Πρετεντέρης και η Τρέμη και πότε τους φταίει ο Πορτοσάλτε. Επιθυμούν απόλυτο φιλτράρισμα στην κίνηση των ιδεών. Θέλουνε νεκρική σιωπή.
Δεν θέλουν λαϊκές αντιδράσεις. Ο εισαχθείς στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την περίοδο του Απρίλη (αποφοίτησε το 1975), στρατηγός Τόσκας αποπνέει σε κάθε δήλωσή του, ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Η Στρατηγάρα, που δεν βρήκε κανένα λάθος και απλά μετράει τους νεκρούς, κάθε τόσο εκπλήσσει τους Έλληνες με την ευγένεια ψυχής, την καλλιέπεια του λόγου και τα δημοκρατικά οράματά του. Τον βλέπεις και φαντάζεσαι τον Φοίνικα να αναγεννάται από τις στάχτες του. Ο Τσίπρας και ο πολιτικός εσμός φωνάζουν, ποτέ ξανά. Από τη στάχτη θα ξεπηδήσει ο Φοίνικας. Το μεγάλο πτηνό. Εκεί στα αποκαΐδια.

Προσέχω αυτές τις μέρες τον κύριο Τζανακόπουλο. Τον εκλεκτό δικηγόρο και απόφοιτο της Γερμανικής Σχολής. Συμπεριφέρεται, όπως ο Ζουρνατζής επί Χούντας. Έχει το ίδιο ύφος, την ίδια παγερότητα λόγου. Το ίδιο ύφος που θυμίζει μέλη της οικογένειας Άνταμς.

Η κα Δούρου και ο σύντροφός της, κοιτάνε το μέλλον τους. Τι δουλειά έχουν αυτοί με τις στάχτες στο Μάτι και τα ποτάμια στη Μάνδρα; Δεν θυμάμαι η Περιφέρεια Αττικής να έχει γνωρίσει στο παρελθόν τέτοια φυσιογνωμία.

Προσέχω και τον κο Σκουρλέτη. Νομίζεις ότι ξεπηδά μέσα από μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Ένοχος, έτοιμος να ομολογήσει μπροστά στον Ηρακλή Πουαρό. Το παίζει φρουί ζελέ στην τηλεόραση και παραπέμπει όλα τα κακά στο παρελθόν. Όσα εγκλήματα διαπράχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, είναι στιγμιαίο αδίκημα. Όπως επί Απριλιανής δικτατορίας.

Παριστάνουν τους αθώους που έκαναν ότι μπορούσαν. Ενώ στην πραγματικότητα, με πρώτο τον Τσίπρα είναι Εφιάλτες για τους Έλληνες και το Έθνος.

Μου κάνει εντύπωση ο κος Πάνος Καμμένος. Τα ρίχνει όλα πίσω στο παρελθόν και δηλώνει ότι εμείς ποτέ δεν επιτρέψαμε την άναρχη δόμηση. Καλά αυτός δεν ήταν μέλος παλαιών κυβερνήσεων;

Δεν ήταν υπουργός σε προηγούμενες κυβερνήσεις;

Καλά αυτός δεν συνηγόρησε στις αποφάσεις του Σταθάκη για να πληρώνουν πρόστιμα και να νομιμοποιούν τα αυθαίρετα, οι τραγικοί κάτοικοι στο Μάτι;

Για όλα φταίει η αυθαίρετη δόμηση, η κλιματική αλλαγή, ο Σκάι και ο Άρης Πορτοσάλτε; Ο Άρης Πορτοσάλτε έπρεπε να δώσει εντολή για εκκένωση της περιοχής; Ο Άρης υπέγραψε τα μνημόνια και τις περικοπές στα έξοδα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας; Ο Σκάι νομοθετεί;

Αν θυμάμαι καλά, τον Ιούνιο του 2017, η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ καλή εφημερίδα των Συντακτών, είχε τίτλο: « Το Αφεντικό τρελάθηκε» και το ρεπορτάζ περιέγραφε πως αυτή τη τεράστια κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε με μικρότερα πρόστιμα το δικαίωμα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε αβίαστα στο BBC ότι : «αυτά τα επέτρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις!». Αλλά οι ξένοι δημοσιογράφοι και το διεθνές πρακτορείο Reuters μετέδωσαν τις αποφάσεις του Σταθάκη και οι κύριοι αυτοί έγιναν ρεζίλι σε όλη την Υφήλιο.

Οι κυβερνήσεις που δεν μπορούν να προστατέψουν τους πολίτες τους, που βασανίζουν το λαό, που χάνουν εθνική κυριαρχία και έδαφος, παραιτούνται και πέφτουν. Όπου και αν αποδίδουν τις ευθύνες, όπου και αν μεταφέρουν τα λάθη και τις ενοχές, οι νεκροί ζητάνε τιμωρία και εκδίκηση. Αυτοί που χάθηκαν στο Μάτι θα καταδιώκουν στο μέλλον όλα τα μέλη αυτής της κυβέρνησης και κυρίως τους πρωταίτιους της τραγωδίας.
Ο λαός είναι βέβαιο, θα τους καταδιώξει και θα τους τιμωρήσει.


Είναι υπεύθυνοι για εγκληματικές αμέλειες και για εκατοντάδες θανάτους και τραυματισμούς. Όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη ιερή γη μας, είναι μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Η παρουσία τους μολύνει την πατρίδα μας και προκαλεί αηδία και περιφρόνηση στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Προσπαθούν, επιχειρούν να καλλιεργήσουν μια ατμόσφαιρα Μιθριδατισμού. Μια ατμόσφαιρα έντονης παθητικοποίησης. Εντάξει δεν έγινε τίποτα, σήμερα κάηκαν 100, χθες πνίγηκαν 20, αύριο θα πεθάνουν 300 ή 500, αυτά συμβαίνουν!
Επικοινωνιακά, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι φταίνε αυτοί που κάηκαν στο Μάτι. Τώρα, φταίνε αυτοί που πλήρωναν τα πρόστιμα για να νομιμοποιήσουν τα σπίτια τους. Όταν τους έπαιρναν τον ΕΝΦΙΑ, τα πρόστιμα και το αίμα σε φόρους για πλεονάσματα ήταν καλοί πολίτες. Τώρα που τους έκαψαν ζωντανούς, δεν φταίει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Τόσκας, ούτε η Δούρου!!!

Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου! Είναι 69 ετών και συμπλήρωσα 53 χρόνια σε αυτή τη δίνη που λέγεται δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Από 16 ετών στις εφημερίδες και στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Έζησα επί 10ετίες, τις αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Είδα από μέσα τη δικτατορία και γνώρισα ως ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, το θείο του Τσίπρα, τον Ηρακλή. Τον κολλητό του Ασλανίδη και του Κίτσιου. Έζησα όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, με πρώτο τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση, αυτό το πολιτικό ον, αυτό το πολιτικό πράγμα που λέγεται Τσίπρας. Δεν έχω καλή εικόνα και καλή ιδέα για τον Μητσοτάκη. Αλλά ακόμη δεν κυβερνάει. Όμως ο Τσίπρας δεν έχει ταίρι. Έχει κοροϊδέψει όλο τον κόσμο και κυρίως παραβιάζει και προσβάλλει τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα κάθε Έλληνα πολίτη. Μπροστά στην καρέκλα του και στη δουλειά που έχει να κάνει για τους ξένους, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όλους τους Έλληνες. Όσοι τον ακολουθούν είναι περίπου στην ίδια στόφα, στην ίδια ψυχοσύνθεση. Δεν έχουν κανένα σεβασμό για το μέσο Έλληνα πολίτη.

Πραγματικά, οι συγγενείς των θυμάτων εκεί στο Μάτι, ανατρίχιασαν ακούγοντας την ανθρωποφαγική δήλωση Ζουράρι. Είπε ο τεράστιος διανοούμενος. Είπε ο μέγιστος, των μεγίστων καθηγητής. Είπε αυτή η λάμψη εγκεφαλικής ουσίας, είπαν αυτοί οι πεπηγμένοι εγκεφαλικοί έλικες: « ούτε εγώ θα υπέβαλα παραίτηση! Έχει ευθύνη και ο λαός ως πολιτειακός παράγων».
Αυτό είπε και εσείσθη η Μακεδονική γη. Νέοι τάφοι ξεπήδησαν στο φως της ημέρας, εκεί στην Αμφίπολη. Δάκρυσε ο Αριστοτέλης στους ουρανούς.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, στην Ιερή γη του Δίκαιου Σωκράτη μόνο κάποιοι αντιδήμαρχοι στο Μαραθώνα έχουν παραιτηθεί. Κανένας άλλος. Ουδείς κουνάει ρούπι. Ούτε ο Ψινάκης. Αυτός ο θεϊκός δήμαρχος. Αυτή η θεά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Που έτρεχε, όπως είπε, να σώσει το σπίτι του. Άμα θα έρθει όμως η ώρα, θα μιλήσει και θα τα πει όλα.

Κρυφτείτε… σκεπαστείτε με βελέντζες. Η Στρατηγάρα, ο Τόσκας επανήλθε με δηλώσεις. Αυτός ο στρατιωτικός εγκέφαλος που έχει κάτι από Ουέλιγκτον, κάτι από Νέλσωνα, κάτι από Ρόμελ και μια ουγκιά από Πάτον και Αζενχάουερ επανήλθε. Και μίλησε αυτή τη φορά ως μετεωρολόγος. Σίγουρα μετά το υπουργείο, θα λέει τον καιρό σε κάποιο κανάλι προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ο μέγας στρατηλάτης, έχοντας μέχρι στιγμής 88 φέρετρα μπροστά του και περίπου 200 τραυματίες. Είπε αυτό το λαμπρό μυαλό: «Είμαστε φέτος καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση πυρκαγιών». Φανταστείτε να μην είμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι!!! Αυτό είπε και μετακινήθηκαν αντικείμενα στο γραφείο του. Όταν μιλάει ο Τόσκας, τύφλα να έχει ο Γιούρι Γκέλερ.

Ο συστήνων στους γέροντες να κουκουλώνονται καλύτερα, όταν μπαίνουν ληστές στα σπίτια τους, είπε ακόμη ότι: « ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση πυρκαγιών επί των ημερών του, δεν περιλαμβάνει 11 μποφόρ σε χερσαίο χώρο!». Τέτοιο μυαλό. Τέτοια μόρφωση. Τέτοιο ταλέντο. Τέτοιες μετεωρολογικές γνώσεις.

Αλήθεια που τον βρήκε ο Τσίπρας, αυτόν τον Εύελπι της Απριλιανής περιόδου; Δηλαδή, η πυροσβεστική και οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης, κινούνται μόνο μέχρι κάποια μποφόρ. Από εκεί και πέρα, καίγεσαι, πνίγεσαι ή σε παίρνει ο άνεμος.

Όπως όλοι έχετε αντιληφθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πολιτικό πτώμα σε τυμπανιαία κατάσταση και σε προϊούσα σήψη. Ούτε ιατροδικαστής δεν αναλαμβάνει τη νεκροψία στους σάπιους ιστούς της. Οι πολιτικοί δολοφόνοι. Οι υπεύθυνοι τόσο για την υλοποίηση του μνημονίου, όσο και για τις εκατόμβες θυμάτων από πλημμύρες και φωτιές, καταφεύγουν πάλι σε θεωρίες συνωμοσίας.

Όλοι έχετε προσέξει ότι το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους, να ανακαλύπτουν απόπειρες εξαγοράς και δωροδοκίας ή να φωνάζουν για επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της πελώριας κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Θυμηθείτε τις θεωρίες συνωμοσίας για τα συλλαλητήρια των εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα. Θυμηθείτε τα σενάρια περί αποστασίας βουλευτών του Καμμένου. Θυμηθείτε πόσα έχουν πει για εξαγορές βουλευτών και για απόπειρες δωροδοκίας. Όλα τα μέλη των Μακεδονικών ενώσεων, όλοι οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος, όλοι οι Κρήτες, όσοι μετείχαν των λαϊκών εκδηλώσεων για την υπόθεση της Μακεδονίας μας, ήταν γραφικοί, εξτρεμιστές και ακροδεξιοί. Μόνο η κυβέρνηση, ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, ο Καμμένος και ο Παυλόπουλος ξέρουν το καλό της χώρας. Όσοι πνίγηκαν ή κάηκαν στη Μάνδρα και στο Μάτι ευθύνονται οι ίδιοι που δεν κατάφεραν να γλιτώσουν.

Πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο. Πρέπει να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Πλανώνται αν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα ή θα μπορεί να ελέγξει το πολιτικό παιχνίδι, ακόμα και με έναν ελλιποβαρή Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει εκεί από όπου ξεκίνησε. Θα είναι λιλιπούτεια μορφή, σκιάχτρο που θα θυμίζει την περίοδο Τσίπρα. Ο Καμμένος θα εξαερωθεί πολιτικά και θα φύγει με το σημάδι, τη ρετσινιά της συνεργασίας του με τον Τσίπρα επί τρίτου μνημονίου, επί συμφωνίας Πρεσπών και επί εθνικών τραγωδιών με εκατοντάδες θύματα. Ούτε ο Μητσοτάκης θα κάτσει πολύ επάνω, γιατί είναι ελεγχόμενος από τους Γερμανούς και θα υπηρετήσει με την ίδια και μεγαλύτερη αφοσίωση το μνημόνιο.

Ο λαός όμως θα βρει δρόμους για να ανακάμψει και να επιβιώσει η πατρίδα. Ο Κυριάκος, πιστεύει ότι θα κάνει τουλάχιστον μία τετραετία, όπως ο Τσίπρας, όποια πολιτική και αν εφαρμόσει. Για αυτό αφήνει τον Τσίπρα και δεν του επιτίθεται. Εκτιμώ ότι θα είναι ο τελευταίος της οικογένειας Μητσοτάκη. Τα πεζοδρόμια θα γίνουν ιπτάμενα χαλιά επί των ημερών του.

Πάμε πάλι πίσω σε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτό το πράγμα που λέγεται Τσίπρας. Το ερώτημα είναι πως διώχνεις ένα τέτοιο πολιτικό απατεώνα. Αυτόν που είπε ότι: «με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε το μνημόνιο!». Και μετά έφερε το τρίτο.

Πως διώχνεις ένα γιγαντιαίο πολιτικό απατεώνα που έλεγε ότι : «ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος παράλογος που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται». Αυτό, ο άθλιος το είπε το 2014 και το 2015 κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια. Είχε πει ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό και θα προστατεύσει τους συνταξιούχους και τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς. Ο Απριλιανός κλώνος που μεγάλωσε με πολλά λεφτά της Χούντας, φώναζε ότι θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά και τη δημόσια περιουσία. Έλεγε μάλιστα ότι οι ξένοι θα περάσουν πάνω από το πτώμα του για να αρπάξουν τη δημόσια περιουσία. Ο σκαπανέας, ανιψιός, Χουντικών πρακτόρων, όπως καταγγέλλουν αγωνιστές εκείνης της εποχής, έδωσε τελικά το υπερταμείο στους Γερμανούς για 99 χρόνια με εγγύηση την εθνική περιουσία. Μας πρόδωσε όλους. Πρόδωσε όλους τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος. Όλους τους Μακεδόνες.

Όσο υπάρχει και αναπνέει στο Μαξίμου, είναι μια γιγαντιαία ασύμμετρη απειλή για τον ελληνικό λαό, τη δημοκρατία και το έθνος. Όσα έκανε μέχρι τώρα θα καταγραφούν ως γραφικά και καταστροφικά. Δεν ασκεί καμία πολιτική. Έχει μια δουλειά να κάνει για τους ξένους και προσπαθεί καθημερινά να την κάνει καλά σε βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδος.

Όπως έγραψαν χθες οι Κυριακάτικες εφημερίδες υπάρχουν πολλά καυτά ερωτήματα για τον Τσίπρα και την πολιτική συμμορία του.

Διαβάζω μερικά από τα θανάσιμα λάθη που έγιναν :

1. Λάθος εκτίμηση για την πορεία και την επικινδυνότητα της φωτιάς.

2. Αγνόησαν την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

3. Η επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών που βρίσκονταν στην πορεία της πυρκαγιάς δεν έγινε ποτέ! Από τη στιγμή της έναρξης της φωτιάς, μέχρι τη στιγμή που η πυρκαγιά χτύπησε το Μάτι, μεσολάβησαν 83 λεπτά, τα οποία έμειναν ανεκμετάλλευτα. Ποιος έκρινε ότι δεν έπρεπε να γίνει εκκένωση; Κακή εκτίμηση; Πανικός; Αδιαφορία; Σύγχυση;

4. Έκλεισαν τη Μαραθώνος και τους έστειλαν όλους στο Μάτι. Το κλείσιμο της λεωφόρου οδήγησε διερχόμενους οδηγούς στο Μάτι, δημιουργώντας τα τραγικά μποτιλιαρίσματα που κατέληξαν σε ένα σωρό από καμένα αυτοκίνητα, οι κάτοχοι των οποίων – όσοι πρόλαβαν – τα εγκατέλειψαν αναζητώντας τη σωτηρία. Άλλοι έφτασαν στην παραλία, άλλοι δεν τα κατάφεραν…

5. Καθυστέρησε η επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα. Γιατί, εφόσον το περιστατικό είχε λήξει όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση από τις 18.30, χρειάστηκαν 8 ώρες ( στις 2 τα ξημερώματα ) για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κατοίκων στην Ραφήνα;

6. Υπήρχαν λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις. Τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν τέσσερις αλλαγές αρχηγού στην υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Έφεραν αξιωματικούς που δεν είχαν εμπειρία από επιχειρήσεις στην Αττική.

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω ότι πολλοί φίλοι μου νομικοί και δικηγόροι μου λένε ότι ήδη συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία για να υποβληθεί ένας χείμαρρος αγωγών εναντίον της κυβέρνησης και των υπευθύνων για τις εγκληματικές αμέλειες που οδήγησαν στο θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων. Η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το καθήκον της. Ο λαός να πράξει τα δέοντα.

Ουδείς από αυτούς, τους πολιτικά ασυνείδητους και άφρονες θα μείνει ατιμώρητος. Ούτε τα επικοινωνιακά παιχνίδια τους περνάνε πλέον, ούτε όσα λένε κατά των αντιπάλων τους, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων, ούτε πιάνουν σκηνικά που θυμίζουν δίκες κρεάτων. Άλλωστε οι πάντες καταλαβαίνουν ότι οι μόνοι συνωμότες, οι μόνοι ολοκληρωτικής νοοτροπίας, οι μόνοι άχρηστοι και ατάλαντοι, τα μόνα παχύδερμα που δεν σέβονται τους Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που μεταφέρουν τις ευθύνες στα τραγικά θύματα, εκεί στο Μάτι.

Αναρωτιέται όλος ο κόσμος. Που είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι; Που είναι οι νομικοί, οι δικηγόροι μας; Να αναλάβουν την προετοιμασία και την υποβολή μαζικών αγωγών κατά των υπευθύνων; Μου λένε φίλοι δικηγόροι, συνδικαλιστές δικηγορικών συλλόγων, ότι ήδη προσέρχονται οικογένειες και ζητάνε να συνταχθούν αγωγές εκατομμυρίων ευρώ, εναντίον όσων ευθύνονται που έχασαν τους γονείς τους, τα παιδιά τους ή τους συγγενείς τους. Ήδη δικηγόροι των Αθηνών, έχουν αναλάβει δεκάδες οικογένειες που επλήγησαν εκεί στο Μάτι και είναι βυθισμένες στο πένθος.




πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger